"מה בין עזה ובודהה" הוא שם מופע היחיד של סרן במילואים נדב רז, נשוי+1 המטפל בשיטת הרפואה הסינית, במופע רז חושף את סיפורו האישי משירותו הצבאי בזמן האינתיפאדה השניה, הקרבות, השכול, אי הודאות והנסיעה למזרח הרחוק  בכדי למצוא תשובות לשאלות הטמונות בחובו ולגלות את ייעודו בחיים – לטפל באנשים.

נדב, איך נולד המופע ומאין הגית את שמו ?

"שם המופע "מה בין עזה ובודהה" מתאר את הדרך והשינוי העצומים שעברתי בין השירות הצבאי בימי האינתיפאדה השנייה בעזה ובעקבות המסע למזרח בו נחשפתי לתרבויות השונות וביניהן לבודהיזם. ברגע אחד אתה נמצא במציאות בלתי נתפסת, עם קרבות מידי יום ומלחמה קיומית על מנת להגן על המדינה, וברגע אחר אתה יוצא למסע ריפוי אינטואיטיבי ללא תכנון, כשאתה במרכז. עבורי השם מבטא גם את אחד המסרים החשובים במופע,  שלא משנה איפה אנחנו, בעזה או במזרח הרחוק, מה שיקבע את החוויה שלנו זו הפרשנות".

מה האג'נדה והמטרה העיקרית העומדת מאחוריו ?

"בודהה אמר: "אף אחד לא יכול להציל אותנו אלא אנחנו עצמנו", זו גם הנחת היסוד שלמדתי לאמץ וממנה המשכתי לכתיבת המופע ולהצגתו. האג'נדה של המופע היא לחשוף אנשים לזוויות ופרשנויות נוספות לאירועים מאתגרים בחייהם, דרך היכרות קצרה עם תרבויות המזרח, שתובנות רבות מהן עוזרות לשפר את איכות החיים, האושר והמימוש העצמי. אני בעצמי חוויתי לא מעט אירועים קשים, חיי ניצלו מספר פעמים ברגע האחרון ובאותו הזמן בחרתי להסתכל על הצד הקשה של החוויה, אך בזכות החשיפה לתרבויות המזרח והתובנות אליהן הגעתי חיי התבהרו שוב. במופע הסיפור שלי הוא ה- Case Study שמראה שאפשר לעשות את זה."

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  מה צפוי לנו במופע?

"במופע אני מזמין את הקהל לחוות איתי בשעתיים רגעים מאתגרים משירותי הצבאי בימי האינתיפאדה השנייה בעזה, ולימים כקצין לוחמה בטרור, דרך המסע האינטואיטיבי בין תרבויות המזרח, בו אני משתף ברגעים נבחרים, חוויות מהתגוררות במנזרים, סדנאות מרתקות וידידים למסע שפגשתי. אני משתף גם בתהליך אישי של התמודדות עם האירועים מהצבא, בזכות כלים שגילית ואימצתי בדרך, וברגע בו מצאתי את הייעוד שלי – לעסוק בריפוי ולשחרר אנשים מכאבם. אחד מהדברים שמשמחים אותי זה לפגוש קהל סקרן ששואל שאלות, קהל שיודע להתרגש אך גם לצחוק".

 מה החוויה הכי עמוקה שהותירה בך אחריה האינתיפאדה השנייה?

"הלילה בו העמדה שלי חטפה נ"ט וקצת לאחר מכן נורה לעברי צרור מטווח קצר ע"י שוטר פלסטיני, משני האירועים יצאתי ללא פגיעה פיזית, אך עם אתגרים לנפש"  

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

    כמטפל ברפואה הסינית – איך ניגשת לחיילים בעת מבצע צוק איתן ?

"שירתתי כ-7 שבועות במהלך מבצע צוק איתן כמפקד בית הספר להגנת הישוב במילואים. בפועל עזרנו להכין את הכוחות בישובים נגד איום החדירה מהמנהרות ותמכנו בפעילות ככוח לוחם זמין בישובים. במקביל הרבה קולגות שלי רצו לבוא לעזור ולטפל בלוחמים, עזרתי לחבר אותם לכוחות, שלדעתי הטיפול היה הכי רלוונטי עבורם. במקביל לכך,  במקלט שבו שהה הכוח שלי בשעות הלילה, פתחתי "נאפ"ל" של רפואה סינית בו טיפלתי באנשים עם פציעות כאלה ואחרות, בחיים לא תתפוס אותי בלי חבילה של מחטי דיקור. בתום המבצע, ולמרות שהעסק שלי היה סגור קרוב לחודשיים, החלטתי להצטרף לארגון שנקרא "טיפול איתן", ולהעניק דרכו ובאופן עצמאי טיפולים בהתנדבות לחיילים שהשתתפו במבצע וסבלו מפציעות אורטופדיות. עד היום יש לי מטופל שאני תומך בו".

 

59 הערות

להשאיר תגובה