טראפלס שוקולד תפוז ללא גלוטן

אם אתם מנהלים אורח חיים בריא, נמנעים ממזונות מעובדים ומאוד אוהבים מתוקים, המתכון הזה בדיוק בשבילכם!
כדורי הטראפלס האלה הם פינוק מושלם לצד הקפה של הבוקר, אתנחתא מתוקה לצד כוס התה של אחר הצהריים וצ'ופר נהדר לאחר אימון גופני.

בניגוד לקינוחים מעובדים, דלים בערכים תזונתיים ועשירים בסוכר ושומן טראנס, כדורי הטראפלס האלה לא רק טעימים אלא גם מזינים. במקום סוכר לבן השתמשתי בתמרים אורגניים, את החמאה החלפתי בשמן קוקוס והקקאו שאינו עבר תהליך עיבוד (רואו) הוא בעל סגולות בריאותיות נפלאות: עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים, סידן, אשלגן, מגנזיום, ברזל, מינרלים כמו כרום, מנגן, נחושת ואבץ.

כמובן שעדיין מדובר במזון המכיל סוכר (תמרים), אז אם אתם מתלבטים בין תפוח לבין הטראפלס, כמובן שעדיף לבחור בתפוח, אבל אם מתחשק לכם שוקולד או משהו מתוק שאינו פרי, הטראפלס הזה הוא אופציה נהדרת.

מאז שגיליתי את הכדורים הקטנטנים האלה הם מככבים במטבח שלי וכשאני מוזמנת לארוחת ערב אצל חברים אני תמיד מביאה אותם איתי.

כדורי הטראפלס לא מכילים סוכר מעובד וגלוטן, אין צורך לאפות אותם ולכן הערכים התזונתיים החיוניים של הקקאו נשמרים (בתנאי שמשתמשים בקקאו רואו שלא עבר תהליך עיבוד). הם מכילים מספר רכיבים פשוטים וזמינים ואני באופן אישי מאוד אוהבת מתכונים קלי הכנה, שמוכנים תוך דקות ותמיד מצליחים.


זמן הכנה: 15 דקות

דרגת קושי: קל

רכיבים ל- 20 יחידות:
200 גרם תמר מג'הול
1.5 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
גרידת תפוז אחד (רק החלק הכתום של קליפת התפוז)
3  כפות קקאו רואו
קורט אבקת קינמון – לא חובה

אופן ההכנה:
מגלענים את התמרים ומניחים במעבד מזון
מוסיפים את כל יתר הרכיבים וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה
יוצרים כדורים קטנים – כדאי לגלגל באבקת קקאו
מסדרים בתבנית/ בקופסא במרווחים קטנים מעל נייר אפייה
מכניסים למקפיא למשך שעה עד שהטראפלס מתייצבים
שומרים במקרר/ במקפיא
מגישים באהבה

טיפ: מומלץ למרוח את הידיים בשמן קוקוס לפני שמגלגלים לכדורים כדי למנוע מהעיסה להידבק לידיים

 

הכותבת הינה עיתונאית, בלוגרית ומאמנת לאורח חיים בריא ושמח. לבלוג של נייצ'ר טלי naturetali.com

תגובות

להשאיר תגובה