אני אדם של הרגלים.
קמה כל בוקר באותה שעה (כן, גם בסופי שבוע)
דבר ראשון עוברת על אתרי חדשות, אח״כ מתעדכנת ברשת החברתית, קמה מהמיטה, מסדרת אותה, שותה אקטימל ומתחילה להתארגן לעבודה.
הבוקר זה הזמן שלי לעצמי, שמה מוזיקה מענטזת ומשתדלת להתחיל את היום באנרגיות חיוביות.
אח״כ נוסעת לעבודה, מסלול דיי קצר, שמה וויז להגיע הכי מהר אבל בסוף נוסעת תמיד באותו המסלול.
מגיעה לעבודה עוברת על עיתונים ויורדת לשתות קפה בארומה, תמיד הפוך, תמיד חזק, תמיד דל, תמיד עם שקית סוכר חום אחת.
נקברת בעבודה עד 13:30 ואז יוצאת לצהריים. חוזרת להיקבר עד 16:00 – הפסקת מתוק.
18:00 במקרה הטוב יוצאת מעבודה וחוזרת הביתה.
עד שאלך לישון אראה חברות, אבקר את אחותי, אבקר את מרטין ניצול השואה פעמיים בשבוע, אבשל אאפה אולי אצא לדייט, תלוי כמה קר יהיה בחוץ.
חצות, נפרדת לשלום מהיום.
01:00 נרדמת.
יום שישי, מבקרת את זו שמבינה, אבל לפני יושבת בבית קפה, שוב הפוך והפעם עם עוגת פיסטוק ופירות יער.
העוגה הזו כ״כ טעימה שניסיתי כמה וכמה מתכונים עד שהגעתי לתוצאה הרצויה.
הרגלים זה לא דבר רע, הם כמו גבולות, כמו נקודות ציון. אף פעם לא חשבתי ששגרה זה רע כי יש בה גם משהו מנחם ובטוח קצת כמו העוגת פיסטוק שלי, שמסמלת את תחילת סוף השבוע שעבדתי בו קשה, שרצתי אחרי הזמן, שהתמודדתי בו עם כשלונות וגם עם הצלחות, שהגעתי בו לתובנות חדשות ועכשיו, זמן לנוח ולהתענג.
שיהיה סופ״ש נעים לכולם
מה אנחנו צריכים?
עוגת פיסטוק ופירות יער
150 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם ביצים
3 כפות מחית פיסטוק
150 גרם קמח
15 גרם אבקת אפייה
100 גרם פירות יער (עכשיו ניתן להשיג רק קפואים אז יש להקפיד להפשיר ולסנן לפני השימוש)
מה עושים?
תנור על 160 מעלות
במיקסר מקציפים חמאה ואבקת סוכר עד לתערובת אחידה, מוסיפים ביצים בהדרגה, קודם חלמונים אח״כ חלבונים עד תערובת תפוחה, מחליפים את בלון ההקצפה בבלון וו גיטרה, מוסיפים את מחית הפיסטוק עד שנטמעת בתערובת, מוסיפים קמח ואבקת אפייה בהדרגה.
לאחר שהתערובת הומוגנית מוסיפים את פירות היער ומערבבים ידנית.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק מסורתית, אני השתמשתי בנייר אפייה אך ניתן כמובן לשמן ולקנח את התבנית.
אופים במשך 40-50 דק׳ או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
לשדרוג:
נכין רויאל אייסינג
50 גרם אבקת סוכר
קצת מים, וכשאני אומרת קצת אני מתכוונת נתחיל מ-3 כפות מים ונוסיף במידת הצורך עד שהעיסה במרקם שמזכיר טחינה (לא מוצאת דרך יותר טובה לתאר את זה)
מי שאוהב טעם לימוני יכול גם להוסיף כף מיץ לימון ומעט גרידת לימון.
בתיאבון 😉
unnamed (1)

 

תגובות

להשאיר תגובה