שגרת היום שלי דוחקת. רוב הזמן אני ממהרת וכמעט אף פעם אין לי זמן להתנהל בנינוחות בתוך הלחץ היומיומי, אז למי יש זמן לחשוב על תזונה בריאה? האינטנסיביות מנתבת לצרוך מזון מעובד, זמין, מהיר ודל בערכים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. התרגלתי לחטוף מאפה לצד הקפה של הבוקר, לאכול מנת פסטה בצהריים, לקנח בשוקולד או גלידה ולסיים את היום עם כריך בבית הקפה השכונתי, שבמקרה הטוב יש לצדו סלט קטן ורוטב שקרוב לוודאי מכיל סוכר ושמן מהסוג הנחות. התזונה שלי רוויה בפחמימות ריקות וסוכרים מעובדים שמשתיקים את הרעב ומחזיקים אותנו ערים, ובעצם, אי אפשר לחיות בלעדיהם. זה בלתי אפשרי. ברור!

פעם, זו הייתי אני. בדיוק אני. פחמימות וסוכרים מעובדים היו מרכיב משמעותי בתזונה היומית שלי, וכל מה שעניין אותי היה לספור קלוריות ואחוזי שומן, העיקר שאשאר רזה. אבל האמת היא שזה ממש לא העיקר. העיקר הוא לאכול מזונות טבעיים, מזינים ואיכותיים שקרובים לצורתם המקורית בטבע. העיקר הוא לאכול טוב יותר, לא לאכול פחות. וכשאוכלים בריא, טרי ולא מעובד ובלי לספור קלוריות, אז יורדים במשקל.    

 
מעובד אאוט, טבעי אין!
לפני שנה עברתי שינוי דרסטי באורח החיים שלי והתזונה הייתה חלק ניכר מהתהליך. את הקפה והמאפה של הבוקר החלפתי במיצים טבעיים, את הפחמימות והסוכרים הוצאתי מהתפריט ובמקומם הכנסתי שייקים, סלטים, תבשילי קטניות מונבטות ומגוון שקדים ואגוזים. התנזרתי מסוכר מעובד ופחמימות ריקות, במשך חודשיים, ותוך שבועות ספורים התחלתי להרגיש נהדר. אין תחושה טובה יותר מזו של שתיית מיץ טבעי בבוקר. מגוון הפירות והירקות העונתיים הוא בלתי מוגבל ולכן זה אף פעם לא משעמם! בכל בוקר אני נהנית ממיץ אחר, בצבע אחר ובטעם חדש. זה כל כך קל, כיף, בריא וטעים, וגם התחושה נפלאה!
אני יודעת, לא כל אחד מסוגל לסגל לעצמו אורח חיים נטול פחמימות וסוכרים מעובדים. זו בהחלט משימה לא פשוטה ואני לא מצפה שתעשו את זה, אבל אם רק תוסיפו לשגרת היום שלכם מיץ טבעי או שייק מפירות וירקות טריים, ההרגשה שלכם תשתפר פלאים וגם הבריאות. מיצים ושייקים הם דרך נהדרת להעניק לגוף את מה שהוא לא מקבל דרך התזונה, וכך, אפשר לאזן את הגוף בדרך פשוטה יחסית.

מיץ או שייק?
מיצים ושייקים טבעיים מכילים סוכרים טבעיים, ויטמינים, מינרלים, חלבונים, אנזימים וחמצן. הם מספקים לנו כמות נאה של מים החיוניים לתהליך חילוף החומרים בגוף, מאזנים את רמת ה- PH, מורידים את רמת החומציות שנגרמת כתוצאה מאכילת מאכלים שמקורם מן החי ומאפשרים תפקוד תקין של מערכת החיסון. הם מכילים נוגדי חמצון ומנטרלים את הרדיקלים החופשיים (שמקורם גם במזונות מן החי) הגורמים נזק לתאי הגוף, מאיצים הזדקנות וגורמים לעלייה בסיכון לחלות במחלות.
ההבדל בין מיצים ושייקים הוא עצום. מיצים טבעיים, בניגוד לשייקים, הם נטולי סיבים ומכילים רק את נוזלי הפרי והירק ולכן קלים יותר לעיכול. אני באופן אישי, מעדיפה לשתות מיץ טבעי כי זה מרגיש לי טוב יותר בגוף, ולמדתי להקשיב לגוף שלי ולהעניק לו את מה שהוא מבקש. שייקים מכילים גם את סיבי הפרי והירק, ואלה תורמים להורדת הכולסטרול, מסייעים לתחושת שובע (שייק יכול להחליף ארוחה), מנקים את גופנו מרעלים ותומכים בתהליכי עיכול. מומלץ לשתות שייק בבוקר על בטן ריקה מפני שכך ספיגת הויטמינים והמינרלים טובה יותר. לשם הגיוון תוכלו להכין את השייק שלכם על בסיס מים, מיץ תפוזים, חלב שקדים (שגם אותו תוכלו להכין בעצמכם בקלות) או חלב עיזים אורגני. תוכלו גם להוסיף גוג'י ברי, שקדים, זרעי פשתן, צ'יה, אבקת מאצ'ה או פולי קקאו. בקיץ, כדאי להוסיף פירות יער, טעמם נפלא והם בעלי ערך גליקמי נמוך.  

IMG_4021 (2)

ירוק עולה
אין ספק שמיצים ושייקים ירוקים נמצאים בראש פירמידת הבריאות, במיוחד אם הם אורגניים, ולכן הם המומלצים ביותר. העלים הירוקים מעלים את הברזל, מטיבים עם העור שלנו, מונעים מחלות, מנקים את הדם, מפחיתים דלקת, מווסתים את פעולת המעיים ועוזרים לירידה במשקל. אם אין לכם ניסיון בשתיית נוזלים ירוקים, מומלץ להתחיל במתינות ולהוסיף את הירוקים בהדרגה כדי להתרגל לטעם. מלפפונים וחסה למשל, הם ירוקים נהדרים שמתאימים למתחילים, טעמם עדין, הם עשירים בוויטמין C ומסייעים לפנוי רעלים מהגוף (עדיף להשתמש בתוצרת אורגנית כדי להימנע מחומרי ההדברה). התחברתם למלפפון ולחסה? נהדר, עכשיו אפשר להתקדם לעלים הרציניים יותר, כמו קייל, כרוב, עלי סלק, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, תרד ולהוסיף מעט ג'ינג'ר. חשוב לזכור שאנחנו כאן כדי ליהנות, לכן חשוב שיהיה לכם טעים. להמתקת המיצים והשייקים הירוקים, הוסיפו פרי שאתם אוהבים: תות שדה, תפוח אדום או ירוק, אגס, גזר, סלק, תפוז או פרי הדר (פירות הדר תורמים לוויסות מרירות הירוקים). שייק אפשר להמתיק גם באמצעות פירות יבשים כמו תמר, תאנה או חופן צימוקים (אורגניים וללא תוספת סוכר).


המון סוכר? שטויות במיץ!
פירות מכילים כמות נאה של סוכר אבל חשוב להבין שמדובר בסוכר טבעי שמעניק לגוף אנרגיה חיונית. הדעה הרווחת שיש להגביל את צריכת הפירות היומית כי הם מכילים סוכר, מוטעית מהיסוד ודי מגוחכת אם לומר את האמת. לאדם בריא אין כל הגבלה בצריכת כמות הפירות או המיצים הטבעיים ביום! בניגוד לדברי מאפה, ממתקים ומשקאות קלים, מיצים טבעיים אינם מכילים סוכר מעובד, חומרים כימיים, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, שומן ומזיקים אחרים, אז ברור שעדיף לאכול תפוח נוסף או מנה שנייה של אבטיח, מאשר ממתק, פרוסת לחם עם ריבה, חטיף "אנרגיה" שהוא לא פחות מאשר אוסף סוכרים מעובדים ארוזים בעטיפה אסתטית עליה מתנוסס סימן כוזב שמתאמץ נואשות לשדר בריאות. סוכר מעובד או תחליפיו המלאכותיים, הם תקלה נוראית לגוף שלנו!   
אם זה לא מספיק, מיצים ושייקים מכילים כלורופיל המסייע בייצור המוגלובין, המגדיל את כמות החמצן המגיע לתאים, ואותו כלורופיל נפלא מצוי אך ורק בצמחים, לא בפחמימות וסוכרים ארוזים!
כל היתרונות הנפלאים הללו נמצאים בכוס מיץ או שייק שתוכלו להכין בעצמכם בקלי קלות במכונת מיצים או בלנדר בייתי!

IMG_3379 (2)

למה לא לקנות מוכן?  
למיצים הארוזים העומדים על המדף בסופר כמעט אין ערך תזונתי כלשהו. הם מכילים סוכר, חומרים משמרים וחומרי טעם וריח. גם המיצים הארוזים שאינם מכילים סוכר, עברו תהליך פסטור שנועד להאריך את חיי המדף שלהם וחוממו בטמפרטורה מאוד גבוהה, לכן הם לא מכילים ויטמינים, מינרלים ואנזימים חיוניים. אם אתם עוברים ליד אחת מהמיציות בעיר, תוכלו להתפנק בכיף במיץ או שייק טבעי, רק חשוב שתוודאו שלא מוסיפים לכם סוכר, מי סוכר או סירופ תמרים שמכיל בעיקר סוכר. לאושיות הבריאות הקפדניים אמליץ לבדוק שמשתמשים במכונות סחיטה בכבישה קרה, אלו שסוחטות את הפירות בכבישה קרה שלא מחממת את הפרי תוך כדי וכך, שומרות על ערכיהם התזונתיים של הפרי והירק. בקיצור, חברים, אני ממליצה לכם לרכוש מכונת מיצים איכותית או בלנדר, תלוי אם אתם אנשי השייק או אנשי המיץ, להניח אותה לראווה על השיש במטבח, להתחיל לטחון ולסחוט מיצים ומחמאות.
מהם המיצים והשייקים האהובים עליי? הקליקו למתכונים בנייצ'ר טלי

33 הערות

להשאיר תגובה