לקראת פסטיבל ‘חוויה בכרם’ קפצנו לסיור במועצה האזורית גזר. במרחק של חצי שעה מתל אביב בין הרים ובין סלעים פגשנו פרופ’ לביוטכנולוגיה שהקים כרם ענבים מצליח, קפצנו לקפה בוטיק בקיבוץ נען. התארחנו בבית אמנים שהפכו מערת קבורה עתיקה לגלריה וקבלנו הצצה לאולם חביות היין הגדול בארץ.

המועצה האזורית גזר התפרסמה לא רק בזכות לוח גזר העתיק. בשנים האחרונות יוצאים לאור אמנים מקומיים, נפתחים עוד ועוד יקבי בוטיק ומתחילה להתפתח תרבות קולינריה. האזור שנמצא “חצי מירושלים וחצי שעה מתל אביב” כפי שאומרת אילנית צמח רכזת יזמות ותיירות במועצה “מציע שפע של אטרקציות”.אז לקראת הפסטיבל שמתקיים זו השנה הרביעית יצאנו את הבועה והלכנו לרעות בשדות זרים אבל מאוד נחמדים ומזמינים.

בתוך קיבוץ נען פגשנו את אורלי זליגמן – עירא שלפני 12 שנים לאחר מסע של כמה שנים במזרח ובאירופה הקימה חנות בגדים יד שנייה צנועה ומהר מאוד המקום התרחב לכדי קפה בוטיק עם סגנון עיצובי ווינטגי’ עם נגיעות של אווירה קיבוצית “אנחנו מגישים רק ארוחות צמחוניות” מבשרת זליגמן אבל אל דאגה לאחר שטעמתי את הארוחה היוונית העשירה אין סיכוי שתצאו משם רעבים “המטרה שלי” היא מספרת “זה ליצור מקום שמפגיש אנשים ממקומות שונים” ואכן בשעת בוקר של אמצע השבוע המקום היה שוקק חיים “חצי מגיעים מהקיבוץ והסביבה” היא אומרת “וחצי משאר הארץ”. בסופי שבוע מומלץ להזמין מקומות

בראשון סגור. שני ושלישי 7:30 עד 16:00, רביעי עד שמונה וחמישי עד עשר. בשישי פתוח עד שתיים ומוצ”ש מתשע עד שלוש בחלק מימי חמישי מתקיימים במקום ערבי ג’אז

קפה אורלי בנען

לאחר שאכלנו קפצנו לכפר ביל”ו שנמצא לא הרחק משם. במשק הדבורים ‘לין’ פגשנו את שחר שסיפרה לנו במרכז המבקרים על חיי המין של הדבורים ולמה יש מלכה ולא מלך בכוורת “זהו משק חקלאי פעיל של גידול דבורים ושרותי האבקה לחקלאים שמגדלים חמניות, שקדיות אבטיחים ועוד” מספרת שחר “משלמים לנו כדי שנציב כוורות בשטחי חקלאות וכך אנו תורמים”. גם שחר כמו על הענף מוטרדים מהעלמותם של דבורים בכל העולם “מערכת החיסון שלהם נחלשת” היא אומרת בדאגה ומספרת שעדיין המדענים לא עמדו על הגורמים לבעייה “זה כנראה שילוב של שימוש גובר בחומרי הדברה, תזונה לקויה וזיהום”. בדיוק באותה העת נכנס לנות התצוגה בחור מהקהילה האתיופית שמבקש לקנות חלת דבש “הם עושים מזה בירה אתיופית מיוחדת” נאמר. את יובל לין פגשתי בחדר הרדייה של הדבש מקום שורץ דבורים “נעקצתי לא אחת אבל אני כבר לא עושה מזה ענין” הוא מספר ומוסיף שהמשק מתכונן לקראת רדיית הקיץ ואת התוצרים המתוקים ימכרו בימי בפסטיבל במושב סתריה

לתיאום הגעה של קבוצות ניתן דרך האתר . במקום ישנו מרכז מבקרים, חנות תצוגה, חדר רדייה וכוורות בשדות

http://www.linfarm.co.il/

משק הדבורים לין

לפני 12 שנים מקס הרצברגר פרופ’ לביוטכנולוגיה היה רגע לפני היציאה לפנסיה וכמאמר הפתגם מוטב מאוחר מאשר אף פעם החליט לפתוח יקב בוטיק מול ביתו במושב סתריה. הוא הלך ללמוד בצרפת ותוך כמה שנים הפך לבוטיק שזכה בכמה מדליות וכיום הוא מייצא כחמשת אלפים בקבוקים. הספציילצה שלו זה יין רוזה מרענן. בעוד כמה ימים יחל בבציר ענבי מרלו “זהו יקב משפחתי. אנחנו מייצרים יין בשיטות מסורתיות, ללא שימוש במוצרים מן החי ובמהדורות מוגבלות. את הענבים אנחנו מגדלים בעצמנו בכרם הצמוד ליקב, בהתערבות מינימלית ובעזרת שיטות גידול טבעיות. את היין אנחנו מיישנים בחביות עץ אלון, כמיטב המסורת הצרפתית”.

ניתן להזמין בתיאום מראש סיורים קבוצתיים וטעימות פרטיות לקבוצות טיול, ועדי עובדים, ימי הולדת ושמחות משפחתיות. גם יחידים מוזמנים אבל בתיאום טלפוני 54-4257381

מקס הרצברגר

לפני יותר מעשרים שנה כשגרשון ועפרת הראל הניחו את יסודות ביתם בכרמי יוסף הם גילו מערת קבורה מתקופת בית ראשון הם החליטו לא לחסום את המקום במהלך השנים המקום הוסב למעין גלריה של עבודות הפיסול של בעלה, איש הייטק שלילה אחד לפני כעשור רותק למיטתו בעקבות פריצת דיסק “באמצע הלילה” מספרת רעייתו עפרת “הוא מתעורר מבקש ממנו דחוף להביא לו מגש עם חימר”. בבוקר כבר חיכו לה פסלים קטנים של חיות. מאז הוא נטש את ההיי טק והפך לפסל שמעצב ומפסל דמויות מיתיות שכאילו נלקחו מתרבויות קדומות “הוא קצת פרימיטיב” צוחקת עפרת. הפסלים שנראים כטוטמים מוצבים כמעט בכל פינה בבית ואת הקירות מעטרים ציורים של אביה פרופ’ אביה השמשוני ושל בנה האומן ניר הראל. מחלון ביתה נשקף נוף של העמק וברקע תל גזר ועץ ברוש בודד.

הגעה בתיאום מראש

מערת קבורה שהפכה לגלריה בכרמי יוסף

באותו יישוב אם חשקה נפשכם בחומוס איכותי בעל מרקם גלילי אתם מוזמנים לקפוץ למרפסת של זרזיר. זרזיר מכונה גם זוהר בראון עד לפני שמונה שנים הוא עוד ניהל עובדים במפעל הייטק עד שהגיעו הצמצומים “אחרי שנה נאלצתי גם אני להשאיר את מפתחות וללכת הבייתה”. בראון ישב בביתו חודשיים ואז ניצת בו רעיון “אמרתי לאשתי אני אוהב אנשים וחומוס”. והוא החליט להקים חומוסייה מקומית “לאחר כמה חודשים של ניסוי ותהייה ולמידה של השוק הקמתי במרכז המסחרי את החומוס”. כיום שמו של החומוס נישא למרחוק וקבוצות רכיבה מקומיות עוצרות אצלו לאכול בדרך לטיול בשדות ובשבילים המקומיים. בחודשי הקיץ החומוס ממוקם בתוך הבריכה המקומית (אין צורך בתשלום כניסה למי שמגיע לאכול) וביתר השנה במרכז המסחרי. אגב הוא מכין הכל במקום וטרי וגם ניתן למצוא אצלו אחלה של פיצה ארוחות בוקר ועוד . המחירים אגב סבירים מאוד (מנה חומוס 25 ₪ וסלט קטן 15 ₪)

המרפסת של זרזיר

“זו השנה ה-4 שבה יתקיים פסטיבל  חוויה בכרם ביוזמתו של ראש המועצה פטר וייס שמטרתו לסייע לבעלי העסקים לקדם את עסקיהם ולתת ביטוי לכישרונם הרב” מספרת אילנית צמח

הקהל הרחב מוזמן ליהנות  מ- 3 ימים של  טעימות יין, מופעי תרבות, יריד מכירות אמנים ובתים פתוחים, מופע לילדים ועוד

הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 7.9.2017 – 9.9.2017

אירוע  הפתיחה ביום חמישי (7.9.2017) יתקיים ברחבה של יקבי ברקן (חולדה)

ובימים שישי ושבת 8.9.2017 + 9.9.2017 יתקיים יריד אמנים ובתים פתוחים ביישובים סתריה וכרמי יוסף.

כאמור, אירוע הפתיחה החגיגי של הפסטיבל יתקיים ביום חמישי 7.9.2017 החל מהשעה 19:30 ברחבה של כרם ברקן (חולדה) ובמרכזו הופעה של לקהת מיומנה והופעה של יהורם גאון. קודם לכן,  יקבי הבוטיק המובחרים של המועצה יקבלו את פני הבאים שיוכלו לטעום את מגוון היינות.

עוד פרטים באתר

 

http://www.gezer-region.muni.il/page_36610

 

תגובות

להשאיר תגובה