מה משיקים בבלאק, איזו מסעדה נפתחה מחדש, ואיפה תמצאו המבורגר טבעוני אלוהי- חדשות האוכל

ב 10/11/16 יפתח ברובע היהודי שבעיר רומא שבאיטליה, אירוע גסטרונומי “גוסטו-כשר” המוקדש לגסטרונומיה היהודית והשנה נבחרו הניגודים בין “מתוק ומריר”.הראל זכאים– השף והבעלים של המסעדה הטבעונית “זכאים” נבחר להציג את תפריט הטבעוני המציג את הטעמים והצבעים של השורשים הפרסיים שלו בפרשנות טבעונית. שיהיה בהצלחה.

%d7%a9%d7%a3-%d7%94%d7%a8%d7%90%d7%9c-%d7%96%d7%9b%d7%90%d7%99%d7%9d

לאחר שעברה שינוי קולינרי משמעותי ומרענן, במהלכו שקד צוות מסעדת “ברנז’ה” על בניית תפריט מחודש ושדרוג כללי שלה, המסעדה נפתחה השבוע מחדש בשרונה תל אביב. לצורך המהלך הורכב צוות חדש ובו שף ראשי לקבוצה – יואב בר, שפית חדשה למסעדה – ססיל לוי וצוות ניהולי חדש אשר חקרו את המטבח הספרדי בכלל והברצלונאי בפרט על בוריו. הצוות קיבל את ההשראה למנות ספרדיות אותנטיות שעברו התאמה לחיך הישראלי עם נגיעות ים-תיכוניות

%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%aa-%d7%91%d7%a8%d7%a0%d7%96%d7%94-%d7%91%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%93%d7%9f-%d7%a4%d7%a8%d7%a5

רשת Black מרעננת את תפריט הרשת ומתחדשת במספר מנות חורפיות.בין המנות סלופי ג’ק (ג’ו), שיוגש ברשת בגרסה מעניינת- בשר טחון עם גמבה אדומה ברוטב ברביקיו, תוספת חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ, כריך קורנביף- פרוסות קורנביף חתוכות דק דק, עם חסה, מלפפון חמוץ וחרדל דיז’ון בצד, סלט קרצ’ופי, המורכב מארטישוקים בפלאנצ’ה וקרוטונים, מלפפונים, אייסברג, כרוב אדום, בצל  וגזר כתום, בוטנים קצוצים ברוטב נענע וחמאת בוטנים במחיר של 55 ₪. בנוסף, החליטו ברשת להחזיר את מנת הנאצ’וס וסלסה המיתולוגית במחיר של 33 ₪ לבקשת הלקוחות. המנות מוגשות בימים אלה בכל סניפי הרשת.

slopi_jack

ביסטרו שף מקומי בניחוח איטלקי “אוליבו“, בבעלותו של שף שאדי בשארה, שנפתח לראשונה בכפר הדרוזי ירכא משיק ארבע מנות חורף שמשלבות בין המטבח המקומי גלילי לבין זה האיטלקי היישר מטבון העצים במסעדה. בין המנות, ריזוטו פריקי ופטריות יער, ספיחה כבש: בשר כבש מפורר, על פוקצ’ה חמה אפויה בטאבון עצים, מתובל בעגבניות, בצל, שום, עשבי תיבול ורוטב טחינה, סמבוסק כבש בבישוט איטי בטאבון עצים בליווי טחינה ועוד.

%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%97%d7%94-%d7%9b%d7%91%d7%a9-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%a4%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%a9%d7%91%d7%a7%d7%99%d7%9f

במרינדו אחד העם 58, בתל אביב, מזמינים את הקהל הרחב בימי חמישי בערב ליהנות ממבצע של 1+1 עם ההמבורגרים הטריים של “מרינדו-הבשר מהגולן” ו- 1+1 על בירות וצ’ייסרים, מהשעה 19:00 בערב.

%d7%94%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%a8-%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%93%d7%95-%d7%94%d7%91%d7%a9%d7%a8-%d7%9e%d7%94%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%9f

לתפריט ה-HIRO ראמן בר בשרונה מרקט של השף ישראל אהרוני, מצטרפת מנת ראמן חדשה ועשירה אשר מסתמנת כ”חבר הטוב ביותר” של חובבי הראמן לעונת החורף הקרבה. בנוסף, לאחר כשנה וחצי מפתיחת HIRO, השף אהרוני מציע לראשונה שירות “טייק אווי” כך שניתן גם לאכול את מנות הראמן, הבאנ’ס והסלטים האסייתיים בבית.

hiro_%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%9e%d7%aa%d7%9f-%d7%9b%d7%a5-25

בימים אלה הושק בסניף SI café בצומת גומא תפריט איטלקי חדש. התפריט מציע מבחר ארוחות בוקר  פוקאצ’ות חמות מתנור האבן עם תוספות שונות, פיצות שנאפות במקום, פסטות, רביולי, ניוקי, סלטים, כריכים שמוגשים בליווי סלט, מאפים, קינוחים מתוקים ועוד ועוד. לצד תפריט האוכל ניתן ליהנות מתפריט אלכוהול וקוקטיילים איטלקיים.

img_7293

רשת המסעדות MOSES (מוזס) משיקה את מנת ” מיזורי בורגר”, המבורגר טבעוני המורכב מתערובת פטריות, פתיתי סויה מתובלים ובצל, היוצרים המבורגר קראנצ’י בטעמים מפתיעים, ומוגש בלחמנייה בריאה.

%d7%9e%d7%95%d7%96%d7%a1-%d7%9e%d7%99%d7%96%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%a8-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-_-%d7%93%d7%95%d7%a8-%d7%91%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%9f

מסעדת השף pronto (פרונטו) בניצוחו של דיוויד פרנקל משיקה את תפריט אפרטיבו – מנות פתיחה. בכל הזמנת קוקטייל מוצעת מנה לבחירה בין השעות 17:00 – 20:00

%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%98%d7%95_%d7%a9%d7%a3-%d7%93%d7%99%d7%95%d7%95%d7%99%d7%93-%d7%a4%d7%a8%d7%a0%d7%a7%d7%9c_%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%96-%d7%a8%d7%97%d7%9e%d7%9f

עדי כהן – מנכ”ל קבוצת טיב טעם אירח כ 150 מוזמנים מהארץ ומהעולם, במסעדת נונו האיטלקית,  ופתח בקול תרועה את חגיגות חודש איטליה, אורח הכבוד היה פרנצ’סקו טאלו מתיאס –  שגריר איטליה בישראל. בכירים מחברות מובילות מאיטליה הגיעו לישראל להשתתף בחגיגות שעורכת הרשת במהלך חודש נובמבר, בכל סניפיה ברחבי הארץ. האירוע, שעוצב בסגנון איטלקי,  כלל קוקטייל חגיגי לצד מוסיקה איטלקית, ארוחת טעימות של מגוון מוצרי חברת ישרקו, המייבאת מותגי מזון, וטעימות של חברות יין איטלקיות

%d7%9e%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%99%d7%a7%d7%99-%d7%91%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%91%d7%a2%d7%9c%d7%99-%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%aa-%d7%a0%d7%95%d7%a0%d7%95-%d7%a2%d7%93%d7%99-%d7%9b%d7%94%d7%9f-%d7%9e

רשת הצ’יפס ההולנדי אמסטרדם פרייז תחל למכור במקביל לצ’יפס 3 סוגים של נקניקיות בסגנון הולנדי. הנקניקיות ייקראו על שם כדורגלני עבר מהיכל התהילה של הכדורגל ההולנדי. ואן בסטן לנקניקיית מרגז, קרויף לנקניקיית צ’וריסו וחוליט לקנאקר עגל. הנקניקיות יימכרו כנשנוש בתוספת של 10 שקלים לקונוס צ’יפס או בתוך לחמנייה עם רטבים במחיר של 15 שקלים, ועד 90 שקלים לארוחה משפחתית מלאה הכוללת 4 נקניקיות בלחמניות, קונוס צ’יפס ענק ובקבוק שתייה משפחתי של 1.5 ליטרים.

unnamed

“תאבון לעזור”- כרמים, קימל, אלבי, טנטי באצ’י, חנדל’ה, סילו, טורקיז, פורט קפה, וניליה, השוק בנמל, אלפרדו ועוד מסעדות ושפים מובילים בישראל, מתאחדים לקראת יום זכויות הילד הבינלאומי החל ב20 בנובמבר, לפרויקט חברתי חשוב , הרותם את הציבור כולו, שיתקיים בשבוע שבין ה18/11-26/11 (משישי ועד מוצאי שבת שאחרי) ותורמים מרווחיהם למען ילדי אגודת  SOSכפרי הילדים. המסעדות המשתתפות במיזם מזמינות ומעודדות את הציבור להגיע ולסעוד בהן במהלך השבוע ובכך לסייע להן להגדיל משמעותית את סכום התרומה למען הילדים הגדלים בכפרי הילדיםSOS . הסכום שייתרם במסגרת מיזם “תיאבון לעזור” ישמש את העמותה להוספת טיפולים רגשיים, ציוד, שיעורי עזר וחוגים למען ילדי הכפרים. אלו תורמים רבות לשיקום הילדים מבחינת פיזית ורגשית ומסייעים לאגודה להעניק להם ילדות נורמטיבית ככל הניתן.

144 הערות

להשאיר תגובה