סיפור האהבה בין יין לשוקולד התחיל בטבע, נמשך עד היום וכל הזמן משתכלל. גולן תשבי, אחד שמבין, משתף אותנו בהמלצות לחנויות השוקולדים הטובות בעולם

מרכז המבקרים של יקב תשבי מצוי במתחם היקב, בדרך הציורית העולה מבנימינה לזכרון וצופה אל כרמי האחוזה. המרכז מציע טעימות יין בשילוב עם שוקולד איכותי, מתוך התפיסה שהקישור בין שוקולד ויין מתחיל כבר בטבע: המקור המשותף של שני המוצרים הללו מפיק הרמוניה מושלמת בחיבור ביניהם.

גולן תשבי הוא היבואן הבלעדי של ולרונה, השוקולד שיש המאמינים שהוא הטוב בעולם. השוקולדים הללו מופצים ב-60 מדינות ברחבי תבל ומיטב הקונדיטורים במסעדות הגורמה, הקונדיטוריות והמאפיות ברחבי העולם עושים בו שימוש יומיומי – במאפים, במוצרי קונדיטוריה, בפרלינים, בקינוחים ועוד. החברה נוסדה ב-1922 בידי אלבריק גירונה, שף קונדיטור מעמק הרון, ושם מקפידים לשמור עד היום על הסטנדרטים הגבוהים שהציב. מרכז הייצור העיקרי התחיל בעיר קטנה בצרפת בשם טן-ל’ארמיטאז’ בארמיטאז’, אזור גידול יין הסמוך לליון, וכמו שיין מיוצר, כך גם השוקולד. המותג מתמקד ביצור ושיווק שוקולד יוקרה בעולם למסעדות, קהל מקצועי וכן לצריכה פרטית. לוולרונה קו מוצרים ייחודי הכולל ממתקי שוקולד, קוביות שוקולד, ברים ושוקולד לפי משקל. בנוסף היא משווקת מוצרי אפייה, תרכובות שונות ושוקולד גולמי לאפייה ולבישול.

שיתוף הפעולה והידע בין יצרני השוקולד הצרפתי ולרונה לבין יקבי תשבי יצר תפיסה ייחודית – טעימות משולבות של יין ושוקולד איכותיים. במרכז הטעימות החדש הכולל גם את מזקקת הברנדי המיוחדת ממחוז קוניאק העשויה נחושת ופליז, היין מוגש בכוסיות קריסטל בהתאם לזן הענבים ובתנאים אופטימליים. קירות החדר העצום מכוסים במדפים ממסד עד טפחות, ואלה מלאים בבקבוקי יין ושוקולדים שיוצרים אווירה יוצאת דופן עבור חובבי יין ושוקולד.

לכבוד החורף פגשנו את גולן תשבי, הבעלים והיינן של יקב תשבי, כדי לתת לנו כמה המלצות לחנויות השוקולד הטובות ביותר בעולם.

טורינו אהובתי:

המקדש האיטלקי לשוקולד

מי שמבקר בטורינו, איטליה חובה עליו לעצור בחנות המדהימה של שוקולד Gobino. החנות נחשבת זה עשרות שנים למקדש של שוקולד למקצוענים, למכורים וגם לחובבים. מותג השוקולד המעולה גובינו החל את דרכו בחנות הקטנה הזו במרכז טורינו בשנת 1964 בזכותו של גוספה גידו, שרכש את אהבתו לעולם השוקולד מאביו שהתעסק בסחר בתחום הקקאו. לאחר שנים קנה האב את המותג וגידו היה לשקולטייר הראשי של החברה.

המבנה משדר מראה עתיק וחמים ועם כניסתכם אל החנות ההיסטורית מיד ישטוף אתכם ריח משכר של שוקולד. בכל פינה תוכלו למצוא פרלינים בטעמים שונים כמו פרלין שוקולד מריר חזק, פרלין אגוזי לוז ושמן זית, ואפלים מצופים במגוון טעמי שוקולד וגם את הפרלין שזיכה אותם בתואר הפרלין הטוב בעולם ב-2008. בנוסף תוכלו ליהנות ממשקאות שוקולד עשירים, אולם הקסם האמיתי קורה בחדר קטן שבו מתרחשות סדנאות שוקולד המשלבות קבצי קול ווידאו המפעילות את כל החושים מעבר לטעם ולריח. מומלץ בחום לשבת בפינת הקריאה, לקחת ספר היסטורי על שוקולד, לשתות משקה שוקולד חם לצד קינוח שוקולדי עשיר ולחוות חוויה מדהימה.  

Guido Gobino – La Bottega (shop), Via Lagrange 1, 10123 Torino, Italy.

איטלקי ותיק:

מוסד השוקולד ההיסטורי

בעיר קטנה בשם מודיקה שוכן לו Modica style chocolate, מוסד שוקולד שכל חובבי השוקולד עולים אליו לרגל. בשנת 1880 התחילו לייצר במקום את השוקולד האיכותי עבור השליטים הספרדים ששלטו באותה תקופה באיטליה, וכיום המקום עדיין מייצר את השוקולדים שהוא מוכר בשיטות של פעם, ללא מודרניזציה או מיכון חדשני.

כל זה קורה בתוך מבנה עתיק כשהכניסה היא מגרם מדרגות ארוך אשר בסופו מקבלים את פניכם שוקולטיירים שמדגימים את מלאכת הכנת השוקולד בשיטות הידניות העתיקות. החנות כולה מחופה בעץ ומציעה אזור היסטורי המזכיר מוזיאון שבו ניתן להסתכל על מסמכים היסטוריים, ספרים ואביזרים לייצור שוקולד. אזור נוסף הוא בר השיש והוויטרינה, שם ניתן לבצע טעימות של שוקולדים שונים ולרכוש לעצמכם מוצרים שיזכירו לכם את הביקור. טיפ: אל תוותרו על קינוחי השוקולד המעולים שנעשים בעבודת יד כמו קנולי מצופה שוקולד.

Antica Dolceria Bonajuto (Modica style chocolate) – Corso Umberto I, 159 97015 Modica (Ragusa), Italy.

 בלב ברצלונה:

הקינוח הטוב ביותר בעולם

אוריול בלגואר הוא שף קונדיטור ספרדי שמתמחה בשוקולד, מחבר ספרי בישול, יזם ואחת הדמויות הבולטות בעולם השוקולד העולמי שנחשב למהפכן בתחום הגסטרונומיה עם מתכונים וטעמים יוצאי דופן. אוריול עבר בעבר במסעדת אל בולי הידועה לפני שיצא לדרכו העצמאית ופתח את החנות הראשונה שלו בספרד. עם השנים זכה בשלל תארים, כולל “שף הפטיסרי הטוב ביותר בספרד”, “הקינוח הטוב ביותר בעולם”, “מסעדת הפטיסרי הטובה ביותר בספרד”, והוא ממשיך לקטוף תארים נחשקים.

החנות שלו בברצלונה היא אחוזת שוקולד ומתוקים של ממש, כאשר במעדנים שנמצאים בחנות תוכלו למצוא עוגות נוגט ולימון, תותים וליקריש, עוגת שוקולד מטורפת בשמונה טעמים ובמרקמים שונים וכן שלל מאפינים בטעמים שונים. לצד אלה מציעים במקום מוצרי שוקולד ייחודים נוספים כמו שלל חיות וצורות הבנויות מביצי שוקולד בטעמים וצורות. תוכלו לקחת הביתה מבחר של טבלאות שוקולד אישיות בטעמים משתנים ובאחוזי קקאו שונים (ג’ינג’ר, אגוז מרוקני, קפה, תפוז, צימוקים ושקדים ועוד).

Oriol Balaguer – La Xocolateria, Fusina 5 – El Born, 08003 Barcelona (There are also other shops in Barcelona and Madrid), Spain.

ספרדייה מודרנית:

יצירות מופת משוקולד

בין החנויות המודרניות והעכשוויות בעולם בתחום השוקולד נחשבת במיוחד Enric Rovira שנוסדה בשנת 1993 בברצלונה על ידי מאסטר השוקולד העולמי אנריק רוביירה, שנחשב לאחד הטובים בעולם בזכות יצירות המופת האמנותיות-קולינריות שלו שזיכו אותו בפרסים רבים. אחת היצירות הללו היא קוף השוקולד הלבן, ויצירה נוספת מעוצבת כביצי שוקולד נשפכות. כל יצירה כזו מתוכננת שעות ואף ימים ארוכים באמצעות שרטוטים, ניסויים והכנות, ובחנות של אנריק שמעוצבת באופן מודרני ניתן להציץ לתהליך היצירה המורכב ולתוצאותיו באמצעות תצוגה מחופה בוויטרינות על מנת לא ליצור לחות ומגע ביצירות. אנריק משלב כוחות עם אמנים רבים ויחדיו הם יוצרים קולקציות שלמות במהדורה מוגבלת שאותן אפשר לקנות במקום.

Enric Rovira Xocolates de Barcelona – Sant Geroni, 17 08296 Castellbell i el Vilar – Barcelona, Spain.

ליד ברצלונה:

אמנות שימושית טעימה

ליד ברצלונה נמצא המקום של השף קונדיטור הכי מפורסם בספרד ובין הידועים בעולם: יאן דוייטש. הוא החל את דרכו המקצועית ב-1987, במסעדת Clement בצפון צרפת שלה כוכב מישלן, והתגלגל לתפקידים נחשקים יותר עם השנים. בתחילת שנות ה-90 הוא עזב את עולם המסעדנות לטובת בוטיקים של פטיסרי בצרפת ובספרד, וב-1992 הצטרף לבית הספר של ולרונה בצרפת. בד בבד עם פרסום ספרו המוערך הוא פתח אתDolc , פטיסרי מצליח שנמצא ליד ברצלונה.

כיום הוא נחשב לאחד ממובילי הפטיסרי המודרני בעולם, ונמנה עם קבוצת קונדיטורים בכירים הדוגלת בגסטרונומיה מולקולרית של הקונדיטוריה. החנות שלו שכולה מרגישה כמו יצירת אמנות מודרנית, מחופה מבחוץ בשיש שחור מסיבי ומבפנים ויטרינות ענקיות מלאות בכל טוב מפרלינים בטעמים מיוחדים, דרך מוצרי קונדיטוריה יוצאי דופן ועד פסלים ויצירות משוקולד.

Dolç par Yann Duytsche – Carrer de Josep Puig i Cadafalch, 50 8172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Spain.

חלומות בבירה הבלגית:

ממלכת השוקולד של בריסל

ברחובותיה היפים של בריסל, בירת בלגיה, שוכנת ממלכת שוקולד של ממש, ושוקולטיירים רבים מהמובילים בעולם קבעו בה את ביתם. אם חשקתם אי פעם לראות מקררים שהם כמו מרבדים של פרלינים – זהו בדיוק המקום עבורכם. בשנת 1995 פתח השוקולטייר פירר מרקוליני את החנות הראשונה שלו בבריסל, ובאותה שנה זכה בתואר המכובד של המאפה הכי טוב בעולם. רבים מכירים אותו כמי שבאמת אופה מאפי שוקולד מדהימים, והחנות שלו בבריסל נחשבה במשך עשור לאחת החנויות הטובות ביותר לבקר בהן.

החנות הקטנה שלו שנקראת על שמו הפכה להיות רשת של חנויות בערים בכל העולם ובהן טוקיו, לונדון, ניו יורק ונוספות. המאסטר שוקולטייר משדך את השוקולדים שלו לחומרי גלם קצת פחות קונבנציונליים כמו פלפל, שעועית, טונקה ואפילו עץ אלון. מלבד המרבדים של הפרלינים שנמצאים בחנות יש גם מבחר ענק של ברים של שוקולד שאותם אתם חייבים לנסות.

Pierre Marcolini – Haute Chocolvaterie, La Manufacture, Place du Grand Sablon 39, 1000 Bruxelles.

הסצנה היפנית:

ארמונות של מתוק

גם ביפן יש סצנה מעניינת של שוקולטיירים, ומי שמרחיק עד ארץ השמש העולה ימצא בה נקודות רבות ויוצאות דופן בתחום הזה כמו בפאלה ד’אור, מקום שמעוצב בהידור ורוב רושם עם שנדלירים, קירות שיש מסיבי ועץ עתיק, רצפות פורצלן ואלמנטים עיצוביים נוספים שיוצרים מראה עוצר נשימה. החנות משלבת בית קפה ותוכלו למצוא בה עושר רב של פריטים מתוקים ומשובבי חך ממילשייקים, מאפים, שוקולדים שונים, עוגות קרם עשירות ועוד. אחת המנות הכי מדוברות במקום היא הפרפה שוקולד עם ערמונים, אך מומלץ לדגום גם את משקה השוקולד המריר העשיר המקבל מקום של כבוד בתפריט.

לאחר שזללתם עוגות ומכל הבא ליד אתם מוזמנים לוויטרינות ענקיות מכוסות בפרלינים, כשכל שורה של פרלינים שונה מהאחרת. המילויים מטורפים, כשהמתונים יותר נעים מג’ינג’ר עם צ’ילי, והקיצוניים יותר מכילים חומרי גלם מוכרים פחות. קחו לכם קופסה, מלאו אותה בכל טוב – זו מזכרת נהדרת לדרך.

Chocolatier Palet d’Or, 2-2-22 Umeda , Kita-ku | Harbis Plaza Ent 4F, Osaka 530-0001, Osaka Prefecture, Japan.

תגובות

להשאיר תגובה