המשקה שקצת קשה לשרוד בלעדיו כבר מזמן חצה את גבולות הספל,והמכורים (וגם כאלה שלא) יכולים למצוא אותו בעוגות, בגלידות, בפנקייק ואפילו במלבי. הנה כמה מנות שוות עם קפאין שאסור לכם לפספס

גלידת קפה

עם בוא הסתיו והחזרה לשגרה משיקים בגלידריית אניטה קולקציית קפה עשירה וממריצה במיוחד, המתבססת על שילובי טעמים בין פולי קפה שונים המגיעים מהחוואים השונים שלבינז. הקפה עובר קלייה וחליטה מדויקת שהותאמו למאפייניו, ולכל סוג קפה הותאמו על ידי מומחי הגלידה הארטיזנלית של אניטה טעמים וחומרי גלם המחמיאים ומעצימים את פרופיל הטעם הייחודי שלו, ליצירת קולקציית חובה לכל חובבי הקפה, ולא רק.

הטעמים החדשים יוגשו בסניפי הגלידריה עד סוף חודש אוקטובר, ותמצאו שם למשל גלידת אמריקנו קר– שוקולד מריר קפהמפולי סומאטרה של החוואי סיה מאינדונזיה הגדלים בגבהים של יותר מ-1,700 מטר מעל פני הים, מהשמעניק להם טעם ייחודי ומורכב של טעמי קרמל חמים עם נגיעות פלפל לבן, חמאה ואגוז מוסקט.

בנוסף תוצע במקום גלידת אפוגטומפולי הקפה של החוואי גבריאל מאוגנדה, הגדלים למרגלות הרי רווזנורי המושלגים בלבה של אפריקה–קפה אפריקאי אמיתי עם טעמי שוקולד, הדרים ונגיעת תבלינים, וכן גלידת פרפה אגוזי לוז מפולי הקפה של החוואי לואיז אלברטו מברזיל– קפה המאופיין בטעמי שוקולד מריר, מתיקות קרמלית ונגיעות שקדים קלויים.מחירים: 17 שקל למנה קטנה, 22 למנה בינוניתו-26 שקלים למנת ג’מבו.

אניטה – סניפים: רחוב פלורנטין 3, תל אביב, טלפון 03-6838730; רחוב שבזי 40, תל אביב, טלפון 03-6246383; מתחם שרונה, טמפלר 105,תל אביב, קומה ראשונה, טלפון 03-6542544.

 

פנקייק קפה

פנקייק הוא אחד המאכלים האהובים בעולם ובארצות הברית בפרט, וכאשר שמנת הפנקייק שוקולד לבן ואספרסו נכנסה לתפריט של בנדיקט לפני שנתיים, היא מיד הפכה ללהיט, ולדברי בעלי המקום, עד היום זו אחת המנות שמעוררות הכי הרבה התרגשות בקרב האורחים שמזמינים אותה. המנה כוללת מגדל של שלושה פנקייקים אווריריים עם שוקולד לבן ומנת אספרסו חמה שהאורחים שופכים בראש המגדל. מחירים: 43 שקלים למנה, 29 שקלים למנת מיני.

בנדיקט: טלפון 03-6868657. 

עוגת קפה

האיטלקים אלופים בקלאסיקות, וגם את קינוח הטרמיסו הם עושים בצורה מושלמת כאשר הם משלבים בתוכו אהבה נוספת שלהם– הקפה.במסעדת טיטו יודעים שאכילת טרמיסו,כזה שעשוי טוב, היא חוויה של ממש, ומציעים טרמיסו זוגי ב-46 שקלים.

טיטו: דרך יצחק רבין 53 (גב הקניון), גבעתיים. הכניסה דרך הפארק שצמוד לקניון גבעתיים. טלפון 03-631-7080.

 

מלבי קפה

באדוארד בר, טברנה מחוספסת בכרמלית של תל אביב, משיקים תפריט חורף חדש שמורכב ממנות ייחודיות מהמטבח הערבי המבוססות על חומרי גלם טריים מהשוק. התפריט כולל מנות קלילות ומיוחדות מהמטבח הערבי שכיף לאכול ביחד, בשילוב מנצח של אווירה שמחה וכיפית. במקום מגישים מהלביה–קראנץ’ אגוזים וקפה שחור על המלבי. המחיר: 26 שקלים.

אדוארד בר, רחוב הכרמל 12, תל אביב.טלפון: 03-510-1695.

 

קינוח קפה

מסעדת פומו (Pomo) מתאפיינת בבישול שנוטה יותר לכיוון דרום ארץ המגף וחוגג את עושר הירקות, עשבי התיבול הריחניים ותנור פחמים גדול שמעניק טעם ארומטי למנות הבשר, הדגים ולירקות האנטי-פסטי. במקוםשוררת איטלקית-תל אביבית, אותנטית ומעודכנת, מעין בראסרי איטלקי בלב רמת החייל. ולעניין הקפה, בפומו מגישים קינוח טירמיסו – קרם מסקרפונה, בישקוטים וקפה במחיר של 49 שקלים.

פומו: רחוב הברזל 11, רמת החייל, תל אביב. טלפון 03-9225320.

קוקטייל קפה

בלב רחוב דיזינגוף שוכן “Hotel de Ville”, גסטרו-בר מלא קסם השואב את השראתו ממסעדות הביסטרו השכונתיות שמנקדות את שדרותיה וסמטאותיה של פריז. הגסטרו-בר החדש מציע תפריט יצירתי ועכשווי בהשראת מטבח הבירה הצרפתית, שעליו אמון השף יוגב ירוס. לצדו יצר אריאל לייזגולד תפריט קוקטיילים שמאחורי בנייתו הושקע מחקר רב, זאת במטרה להתבונן מחדש על תרבות האירוח והשתייה הצרפתית. בתפריט הקוקטיילים משלב לייזגולדבין הידע והניסיוןשרכש עם השנים לחומרי גלם מפתיעים ומוזרים, מיני תמציות, תבלינים ושלל מרכיבים שנרקחים כולם במקום.אחד מהקוקטיילים הייחודים הוא Cafe fou, קוקטייל על בסיס וויסקי אירי דמררה קפה חוויג’, שמנת ומוסקט,והוא מוצע במחיר של 36 שקלים.

הוטל דה ויל גסטרו בר: רחוב דיזינגוף 210, תל אביב.

 

תגובות

להשאיר תגובה

*הכנס את הקוד בתמונה כדי לשלוח תגובה