הקיץ הזה מזמן לנו המצאות תל אביביות מלאות דמיון ובעיקר טעימות מאוד. הנה דוגמית איכותית שתגניב לכם את אוגוסט

עוגיות וגלידה

מתחם תשבי משיק למשך חודש אוגוסט הלוהט את Pop-Up Cookies & Ice Cream. מדובר בפופ-אפ סנדוויץ’ גלידה מושחת, מתוק וצבעוני שמשיקה בשיא הקיץ גלידריית ולרונה שמפגיש בין הקונדיטוריה העילית של יקב תשבי ובראשה השף קונדיטור תמר לוי לבין גלידות הפרמיום של מותג השוקולד העילי. בקונדיטוריה יצרו סוגים שונים של עוגיות שמנמנות ורכות המשלבות את סוגי השוקולדים וטעמיהם השונים שאותם מייצרת החברה הצרפתית. אל העוגיות ישדכו את מגוון הגלידות המיוצרות בגלידרייה על ידי הגליסייר והשוקולטייר גל קזס. הלקוח שיגיע אל הפופ-אפ יוכל להרכיב את סנדוויץ’ הגלידה המושחת על פי טעמו האישי.

פופ-אפ סנדוויץ’ גלידה יפעל בכל יום שישי ולמשך כל חודש אוגוסט במרכז המבקרים של יקב תשבי, המייצגים בארץ את מותג השוקולד ולרונה, ובמסעדת תשבי הממוקמת במדרחוב של זכרון יעקב. תמצאו שם בין השאר: עוגיות – עוגיית דובדבני מורלו, שוקולד לבן ושיבולת שועל, עוגיית בוטנים ושוקולד מריר, עוגיית קקאו במילוי גאנש שוקולד לבן ועוגיית שלושת השוקולדים; גלידות – סורבה פטל, שוקולד פקאן, ג’אנדוז’ה חלב, איספהאן (ליצ’י, מי ורדים, פטל) ו-Chunky Monkey‏. מחיר מנה: 28 שקלים.

מתחם היקב – פתוח בימי שישי בשעות 15:00-8:00, מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, טלפון: 04-6288195; מסעדת תשבי – פתוח בימי שישי בשעות 15:00-8:00, רחוב המייסדים 33, זכרון יעקב.

פופ אפ סנדוויץ גלידה בתשבי. צלם שני בריל (3)

ארוחה קפואה

הלנה בנמל מציגה פופ-אפ קפוא שיצנן את אוגוסט הלוהט: Pop-Up Raw Bar, משום שעם בואה של העונה הלוהטת משתנים החשקים הקולינריים ומתעורר רצון למשהו שיצנן את הרוחות. השף עמוס שיאון דאג לפופ-אפ קיצי המבוסס כולו על הדגה, פירות הים וגם הירקות והפירות העונתיים שאידיאליים לסעודה קלילה ישירות מול הבריזה הקרירה הנושבת מן הים. אלה יוגשו מבר שיוקם במיוחד לכבוד חודש אוגוסט במרפסת של הלנה אל מול נוף ימי עוצר נשימה. מהבר יגיחו מנות קלילות וקרות שבהכנתן נעשה שימוש במיטב חומרי הגלם העונתיים עם אמירה קולינרית מקומית, יצירתית ועזת טעמים. הרוו בר יפעל בימי רביעי וחמישי בשעות הערב. תמצאו שם למשל קרפצ’יו של שרימפס, מנגו, טרגון וצנוברים; טרטר של אלבקור עם דובדבנים, כוסברה, שום וליים; קרפצ’יו אבטיח ומעליו טרטר טונה בצל סגול ואורז בר; טרטר סקלופ טרי עם ענבים, פיסטוקים ושמן זרעי דלעת; קלמרי טריים כבושים על סלט פפאיה חריף ובוטנים; אויסטרים ברוטב אננס וחומץ שרי. המחירים נעים בין 48 ל-68 שקלים.

לצד המנות יוגשו במשך הערב קוקטיילים צבעוניים וקפואים, העושים גם הם שימוש בתוצרת העונתית, על בסיס אפרול וקמפרי. בנוסף, פעילות הקיץ תכלול גם אירוח של שפים מובילים שבימים נבחרים יגישו מגוון מנות קרות פרי יצירתם. ב-2 באוגוסט יתארח השף אסף דוקטור, ב-9 באוגוסט יתארח השף עומר מילר וב-15 באוגוסט יארח המקום את השף עומר אלוואן.

נמל קיסריה, קיסריה. פתוח מדי יום מהשעה 12:00 ועד חצות. טלפון: 04-6101018.

 

זוהרות בחושך

רשת גלידריות גולדה מביאה לישראל את הטרנד האוסטרלי הלוהט: פופ-אפ בחשכה, או במילים אחרות: גלידות זוהרות בחושך. מדובר בפופ-אפ ייחודי וזוהר שיסתובב בין סניפים שונים ברחבי הארץ, ומדי יום שני בשעות 22:00-19:00 יעגון בסניף אחר ויגיש מגוון טעמי גלידות זוהרות ונוצצות מעגלת גלידה צבעונית שתמוקם מחוץ לסניפים.

הטרנד החם של גלידות זוהרות התגלה בארץ באוסטרליה ומשם התפשט למדינות רבות בעולם ובהן אנגליה, יפן, ארצות הברית, הפיליפינים וברזיל – והפך להצלחה מסחררת. בעוד שבעולם מגיע הצבע הזוהר מחלבון המדוזה, הרי שבישראל, מטעמי כשרות, מופק הצבע מוויטמין B אשר ניחן בסגולות בריאותיות – הוא מסייע בחילוף חומרים ומזין את העור ואת השיער. להעצמת אפקט הזוהר יציבו בגולדה חדר חושך מיוחד מחוץ לסניפים שבו ירכשו את טעמי הגלידה, שנרקחו במיוחד, חלקם מבוססי שמנת וחלקם סורבה. הגלידות עשויות מחומרים טבעיים ונטולות לחלוטין חומרים משמרים ותעשייתיים. הטעמים שתמצאו שם: לימונענע, קוקוס מנגו, קוקימן, שוקולד לבן ותותים וטעמים נוספים מתחלפים. ניתן להתעדכן ברשימת הסניפים ותאריכים שאליהם יגיע הפופ-אפ בעמוד הפייסבוק של גולדה ובאינסטגרם. המחירים: 16 שקלים למנה, 22 שקלים לגודל בינוני, 26 שקלים לג’מבו, 45 שקלים לחצי קילו ו-90 שקלים לקילו.

לרשימת הסניפים של רשת גלידריות גולדה: www.goldaglida.co.il

פופ אפ זוהר בחושך גולדה. אפיק גבאי (4)

מזללה אסיאתית

רגע לפני שהטמפרטורות נוסקות לשחקים והקיץ הישראלי מכה בכל הכוח, מגיע השף המוערך רועי סופר ופותח פופ-אפ חדש: מזללה אסיאתית בשוק האיכרים בנמל תל אביב שתמצאו בה באנים רכים במילוי בשר מפורק ודגים, סלט מרענן וגלידת תבלינים משובחת. המזללה תפעל בשלושה סופי שבוע והעוברים והשבים יוכלו ליהנות ממנות קיץ אסיאתיות ומרעננות. את המנות השונות שיוכנו בדוכן יכין השף עצמו בשיתוף התוצרת הטרייה והמיוחדת של חקלאי השוק השונים. תמצאו שם בין השאר: באן – תבשיל דגים ברוטב מלזי ארומטי, שבבי בצל ובזיל תאילנדי או באן ממולא בבשר בקר מפורק שנעשה בבישול ארוך עם רוטב חרדל יפני וחמוצים (29 שקלים); סלט קלמרי עם אטריות שעועית, עשבים ירוקים ורוטב צ’ילי ליים משובץ בקשיו פציחים (24 שקלים); גלידת חמישה תבלינים עם קונפי ג’ינג’ר ושבבי קוקוס (14 שקלים).

שוק האיכרים, האנגר 12, נמל תל אביב. פתוח בימים שישי ושבת בתאריכים 11-10 באוגוסט, 18-17 באוגוסט ו-25-24 באוגוסט.

שלגוני גורמה

מגנום, אייקון התענוג האולטימטיבי מבית גלידת שטראוס של יוניליוור, חוזר לנמל תל אביב בפעם התשיעית עם מגנום בר המנוהל ומופק על ידי חברת טרגט מרקט, ויחד עם השף יוסי שטרית הם יציעו תפריט מפנק מאי פעם של שלגוני גורמה. המקום יפעל למשך חודש אחד בלבד ויציע בר שלגוני מגנום Hand Made על בסיס שמנת, ציפויי שוקולד ותוספות מפנקות במיוחד. לנוחות הקהל נוספו השנה עמדות הזמנה דיגיטליות עם מסכי מגע המאפשרות הזמנה מהירה ותשלום עצמאי בכרטיס אשראי, ללא צורך להמתין בקופות.

בהתאמה לקונספט “שחררו את החיה שבכם” הלקוח מתוך קמפיין מגנום דאבל, המגנום בר יעוצב באלמנטים חייתיים ותפריט השלגונים יהיה נועז ומפנק מאי פעם. השנה יוצע לראשונה תפריט קבוע של עשרה שלגונים בהשראת קינוחים אהובים ומוכרים. התפריט יציע את שלגוני מגנום ומגנום דאבל (מגנום בטבילת שוקולד כפולה) ותוספות מיוחדות כקולי פירות יער, ג’ל לימון, ג’ינג’ר מסוכר, סבלה זיתים שחורים, קרם גבינה, ביסקוטי, ואפל בלגי ועוד. יוסי שטרית, שף המסעדות קיטשן מרקט ומשייה ושופט בתוכנית “משחקי השף”, הכין במסגרת שיתוף הפעולה שלושה שלגוני מגנום גורמה בהשראת קינוחים האהובים עליו, עם טביעת ידו המאופיינת בטוויסט ים תיכוני למנות קלאסיות. תמצאו שם בין השאר בקלאווה של קיץ – מגנום שוקולד בציפוי שוקולד חלב בתוספת תערובת בקלאווה של אגוזים מסוכרים, פיסטוקים, ורדים מיובשים ושברי בצק פילו; צ’יזקייק קיטשן מרקט – הקינוח הקלאסי והמיוחד של מסעדת הקיטשן מרקט בגרסת המגנום בר הכוללת מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן בתוספת קרם גבינה וסבלה זיתים שחורים; פאי לימון – מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן בתוספת קרם גבינה, ג’ינג’ר מסוכר, עלי לואיזה וזילוף ג’ל לימון.

עוד בתפריט המגנום בר: מגנום אפוגטו – מגנום וניל בציפוי שוקולד מריר המוגש טבול באספרסו; פאבלובה פרי יער – מגנום דאבל פרי יער בציפוי שוקולד חלב בתוספת שברי מרנג ורוד ולבן וקולי פירות יער; טירמיסו Inside/Out – מגנום וניל בציפוי שוקולד מריר בתוספת עוגיית ביסקוטי טבולה בקפה, קרם וניל ואבקת קקאו; דאבל ואפל בלגי – מגנום דאבל קרמל בציפוי שוקולד חלב בתוספת צ’אנק ואפל בלגי, גבישי סוכר וזילוף מייפל; טילון Inside/Out – מגנום דאבל שוקולד בציפוי שוקולד חלב בתוספת קרם וניל, עיגול ואפל טבול בשוקולד מריר ושבבי שוקולד קפה; יוניקורן – מגנום וניל בציפוי שוקולד לבן צהוב בתוספת קצפת סגולה, כוכבי סוכר צבעוניים ומיני ואפל; קשת בענן – מגנום וניל בציפוי שוקולד חלב בתוספת סוכריות צבעוניות ומיני מרשמלו. המחיר: עשרה שקלים, 15 שקלים למגנום אפוגטו.

מגנום בר ברחבת הדק הצפוני של נמל תל אביב. פתוח עד 25 באוגוסט. שעות פתיחה: ימים ראשון עד חמישי בשעות 23:00-17:00, במוצאי שבת מ-21:30 עד חצות.

 

תגובות

להשאיר תגובה

*הכנס את הקוד בתמונה כדי לשלוח תגובה