סופגניות או לא להיות

חג החנוכה כבר אוטוטו כאן ורגע לפני הבאנו לכם מתכונים מובחרים לסופגניות לביבות ושאר טופים שישדרגו לכם את שולחן החג.

BAKES מתכון מנצח לסופגניות של הקונדיטורית דיה שטינגרטן

חומרים:

500 גרם חמאה

15 גרם שמרים

50 גרם סוכר

קורט מלח

1 ביצה L

50 גרם חמאה

גרידה מחצי לימון

240 מ”ל חלב פושר

אופן ההכנה:

מערבלים את השמרים, סוכר, מלח, ביצה, חמאה, וגרידת לימון בתוך קערת מיקסר עם וו לישה לכמה דקות.

מוסיפים את החמאה והחלב לאט ובהדרגתיות ומערבלים לעוד 5 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (40 דקות בערך, תלוי בטמפרטורת סביבת ההתפחה).

לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו למלבן בעובי 1.5-2 ס”מ וקורצים ממנו לפי הקוטר הרצוי. גוזרים ריבועי נייר אפייה בקוטר המתאים לעיגולים אותם קרצנו.

מניחים כל עיגול על ריבוע חתוך של נייר אפייה על מנת שיהיה נוח להעביר לשמן לאחר ההתפחה השנייה ומתפיחים להתפחה שנייה לעוד 40 דקות.

מחממים ליטר שמן בסיר עמוק ורחב עד ל-170 מעלות. כאשר השמן הגיע לטמפרטורה הרצויה, מכניסים את הסופגניות בעזרת נייר האפייה החתוך מתחתיהן ומטגנים עד להזהבה (2 דקות מכל צד).

מילוי בסגנון Reese’s: מזריקים לתוך הסופגניות עם מזרק או שקית זילוף וצנטר חד חמאת בוטנים קלאסית של המותג האהוב עליכם.

גנאש לציפוי

חומרים:

200 שוקולד מריר

200 מ”ל שמנת מתוקה 38% שומן

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה בבאן מרי (אפשר גם במיקרו).

מצננים לטמפרטורת החדר ואז ניתן לטבול כל סופגנייה כשנותנים לשאריות הגנאש לנזול כלפי מטה ומניחים למנוחה והתייצבות.ניתן לקשט במה שאוהבים.

מסעדת VONG הויאטנמית האותנטית הראשונה בתל אביב, זו שהכירה לכם לראשונה את לחמניית “הבאן” (לחמניות ענן), הפכה אותה גם לסופגניה: “סופ-באניה”.

מתכון ל-20 יחידות סופ-באניות:

לבצק:

1 ק”ג קמח לחם (עדיף של סוגת)

25 גרם שמרים יבשים

480 מ”ל מים פושרים

100 גרם סוכר

10 גרם מלח

ניתן להוסיף גם 2 כפיות שמן קנולה (לא חובה)

הוראות הכנה:

בקערה נפרדת: מוסיפים סוכר, שמרים, מחצית מהמים ו- 100 גרם קמח .

מערבבים עם מטרפה למשך 2 דקות, מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לשמרים לעבוד במשך 10 דקות.

לאחר מכן מניחים במערבל הביתי שלנו את יתרת הקמח והמלח ומערבבים במשך 2 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את יתרת המים ואת הבצק המקדים זה שהכנו בקערה הנפרדת). ומערבבים בין 10 ל-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

מניחים את הבצק על משטח מקומח ומכסים עם מגבת לתפיחה ראשונה למשך 20 דקות.

לאחר התפחה זו, קורצים את הבצק  לכדורים של 50 גרם מכדררים עם מעט קמח מניחים בכלי אידוי ומכסים עם מגבת ל- 10 דק נוספות של תפיחה.

לאחר מכן מניחים את כלי האידוי מעל סיר מים רותחים ומאדים כ-15 דקות.

כעת הבאנים מוכנות ותוכלו למלא אותן במילויים מתוקים או מלוחים.

מתכון לפרוסט: (הציפוי)

200 גרם אבקת סוכר

2 כפות חלב מרוכז

4 כפות קרם קוקוס

1 כפית צבע מאכל אדום טבעי

יש לערבב את כל החומרים לרוטב אחיד וללא גושים.

לסופ-באניה:

מרתיחים שמן עמוק לחום של 170 מעלות.

לוקחים לחמניית באן מקוררת, פורסים באמצע לרוחב הלחמנייה.

מניחים בשמן שחומם מראש ומטגנים במשך 30 שניות בכל צד.

סוגי מילוי:ניתן למלא בכדור גלידה, ריבות, קונפיטורות וכו’ –  לפי טעמו האישי של כל אחד, לטבעוניים שבינינו, ניתן לוותר על החלב המרוכז בפרוסט ולמלא את הסופ-באניה בסורבה. מזליפים את הפרוסט מעל ומגישים.

רשת החנויות Spices (ספייסז), המציעה חוויה קולינארית טוטאלית של שילוב טעמים, ריחות וצבעים וכן מגוון רחב של מוצרים, חומרי גלם לאפייה ובישול, כלים מקצועיים למטבח הביתי ועוד, מציעה מתכון להכנת לביבות תפוחי אדמה משודרגות:

חומרים להכנת כ 12 לביבות:

12 תפוחי אדמה דזירה קלופים

1 שורש פטרוזיליה קלוף

1 בצל קלוף

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית מחית צ’יפוטלה

כמה כפות קמח

2 ביצים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מרסקים על פומפייה את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה והבצל וסוחטים ביד את הנוזלים.

מוסיפים 2 ביצים ומערבבים.

מתבלים ומוסיפים קמח כמה שצריך להתגבשות העיסה.

יש לשים לב לכמות הנוזלים שתפוחי האדמה מפרישים. כאשר מלבבים ביד את הלביבה ניתן לסחוט ממנה את הנוזלים ואז לטגן.

במחבת מחממים שמן בגובה 2-3 ס”מ וכשהוא חם מאוד אך לא רותח מניחים את הלביבות.

מטגנים עד הזהבה/השחמה והופכים. מעבירים לנייר סופג ומגישים עם מגוון מטבלים.

*ניתן להחליף חלק מכמות תפוחי האדמה בבטטה/ ארטישוק ירושלמי/ שורש סלרי

הצעות לתוספת למסה של הלביבות: פרמז’ן מגורר/ מעט עלי טימין/ צימוקי זיתים/ פסטו/ טפנד ירוק/ ערמונים קצוצים/ אווז מעושן או נקניקיות קצוצות דק/ ממרח עגבניות מיובשות/ ארטישוק קצוץ/ אנשובי קצוץ / פטריות מיובשות שחלטתם במים, סיננתם וקצצתם ועוד

ניתן להחליף את הטיגון באפייה בתבניות קטנות ומשומנות,את כל המוצרים להכנת המתכון ניתן להשיג בסניפי רשת spices או באתר.

תגובות

להשאיר תגובה