חנוכה כבר עוד שניה כאן ולטובת אלה שסופרים את הקלוריות וחוששים לבזבז אותן על סופגניות בינוניות ומטה ולטובת אלו שמחפשים מה לקנות לילד בדמי חנוכה, מצ”ב מספר הצעות

רשת חלום יעקב יוצאת לכבוד חג החנוכה בליין סופגניות חלביות ומקושטת במילוי: קרם פטיסייר, קרם לימון, מרקיז שוקולד, קסיס, לאטה, נוגט ופיסטוק. ניתן להשיג בסניפי הרשת: מרדכי פופל 9 ראשון לציון ומנחם בגין 112 תל אביב במחיר של 7 ש”ח ליחידה. הסופגניות טעימות ונראות יפות ומרשימות.

טוצ’קה, קונדיטוריית בוטיק ובית קפה, מציעה לכבוד חג החנוכה סופגניות במילויים שונים, שתימכרנה בסניפי הרשת בפתח תקווה, תל אביב וראשון לציון. במגוון הסופגניות של טוצ’קה: סופגניה קלאסית במילוי ריבת תות שדה (פרווה) – 5 ₪ ליחידה. סופגניה במילוי קרם פטיסייר שוקולד, בציפוי שוקולד מריר עם קרמבל עוגיות ופקאנים – 7 ₪ ליחידה. סופגניה במילוי גבינה, בציפוי קרם קראמל ושבבי חלת דבש – 10 ₪ ליחידה. סופגניה במילוי קרם פטיסייר וניל בציפוי קרם פסיפלורה בתוספת מרנג ליים – 10 ₪ ליחידה. לילדים – סופגניה במילוי קרם פטיסייר שוקולד בציפוי סוכריות צבעוניות – 7 ₪ ליחידה. גם כאן, מגוון רחב של טעמים, כך שלא תוכלו לפספס וכל אחד ימצא את טעמו האישי.

57ad0157-138b-419d-a8ab-326371e3d63f

לקראת החנוכה, משיקה קונדיטוריית ביסקוטי קולקציית סופגניות בהשראת ממתקים וקינוחים מרחבי העולם. לצד הסופגניות האהובות במילוי ריבה, קרם ריבת חלב וקרם שוקולד, יצרה הקונדיטורית רוסלה יונה מגוון סופגניות מושחתות המיוצרות בעבודת יד, עם מילויים וציפויים שכולם מחווה למתוקים וקינוחי הדגל של מדינות שונות בעולם – מהבננה לוטי המככב בדוכני אוכל הרחוב של בנגקוק, דרך שוקולד טובלרון השוויצרי שמי מאיתנו לא נהג לקנות בדיוטי פרי בדרכו לחו”ל ועד עוגת היער השחור האוסטרו-הונגרית שמפארת את ויטרינת הקונדיטוריות.

את הקולקציה ניתן יהיה להשיג החל מה- 15 בנובמבר. בין הסופגניות שיוצעו למכירה (8 ₪):

טובלרון- קרם שוקולד, ציפוי שוקולד שוויצרי, שברי שוקולד נוגט, בננה לוטי- קרם בננה, ציפוי חלב מרוכז, וקוקוס קלוי, קרם ברולה- קרם ברולה, ציפוי פונדנט קרמל ועיטור שברי קרמל. לצד אלו, איך לא, יימכרו בביסקוטי סופגנייה במילוי קרם ריבת חלב, סופגניות במילוי קרם שוקולד לבן וקרם שוקולד בלגי וסופגנייה במילוי ריבת תות (5 שקלים). את המוצרים ניתן לרכוש בחנות “ביסקוטי” או בהזמנה טלפונית בכל חלקי הארץ. כל מוצרי הקונדיטוריה הינם כשרים בהשגחת בד”צ בית יוסף

סופגניות

לקראת חג חנוכה מציגה בונז’ור, סופגניות טריות, טעימות, רכות ואווריריות במגוון מילויים עם מלית וניל, מלית ריבת חלב, מלית שוקולד, וכן בציפוי שוקולד. ניתן להשיג את הסופגניות של בונז’ור במחירים נוחים לכל כיס, בשלושה גדלים לבחירה. ניתן למצוא את סופגניות בונז’ור ב”המאפייה בונז’ור” קינג ג’ורג’ 41 תל אביב, בנקודות המאפה של רשת מגה, חצי חינם וכן ברשתות הפרטיות ובשוק הפרטי. כשרות: בד”צ העדה החרדית  ורבנות מקומית קריית גת.

ברשת “השווארמה הטבעונית” נערכו מבעוד מועד ונערכו עם ייצור מיוחד של סופגניות טבעוניות, הסופגניות מיוצרות בעבודת יד על פי מתכון מדוייק שאינו מכיל ביצים , המילוי של הסופגנייה ללא חמאה או מוצרים אחרים מהחי. ניתן להשיג את  מבחר “הסופגניות הטבעונית” בטעמים:סופגניות רגילות (ללא מילוי)סופגניות במילוי ריבת תות, סופגניות במילוי ריבת חלב, סופגניות במילוי קרם חלבה,סופגניות במילוי קרם לוטוס, סופגניות במילוי מוס שוקולד. ניתן להשיג את מבחר הסופגניות הטבעונית בסניף הדגל של השווארמה הטבעונית ברחוב המלך ג’ורג 81 תל אביב. מומלץ להזמין מראש את הסופגניות של השווארמה הטבעונית בטלפון : 03-5248821

3fa198aa-ca1c-420f-bc7f-656fc5f0bceb

מה לגבי מתנות?

Jimmy Ball הוא כדור אימונים ייחודי שניתן לשחק אתו גם בבית וגם בחוץ.  הכדור קשור ברצועות לכתפיים, אפשר לכוון את גובה הכדור לפי הנוחות האישית ומיד ניתן להתחיל להתאמן בלי שום תירוצים. הכדור, הוא אחד האפשרויות הטובות ביותר שלנו לשפר את בעיטות כדור: בעיטה אחורית, צדדית ועלי ידי התאמנות ומיומנות הבעיטה לשפר ביצועים במשחק.

לקולינרים שבינינו ניתן להביא במתנה מארז ייחודי של 3 סוגי שמן זית כתית מעולה מיוצרים בכבישה קרה וללא סינון. השמנים הם מותג הבית של “בית הבד של הגולן” ומופקים ממגוון זני זיתים שנמסקו בזמנים שונים לאורך תקופת המסיק בכדי לייצר את שלושת הטעמים הייחודיים של Olea essence: “טבחא”, “כורסי” ו”בית ציידא”.

“טבחא” – התווית העגולה הזהובה. שמן זית כתית מעולה המיוצר מזיתים ללא הגרעין בתהליך ייחודי, ה- “טבחא” מאופיין בטעם עדין ומתון. מתאים לבישול או למטבל בו השמן נדרש להיות מאד עדין. המתאים ביותר לאלה הנוטלים שמן זית מדי בוקר.

“כורסי” – התווית העגולה השחורה, שמן זית כתית מעולה המיוצר מזיתים שחורים בשלים שנמסקו בסוף העונה. מאופיין בשילוב של טעם עדין ונוכחות ברורה (טעם חזק יותר משמן הזית “טבחא”)

“בית ציידא” – התווית העגולה הירוקה. שמן זית כתית מעולה העשוי משילוב של מספר זני זית  ירוקים הנמסקים בתחילת העונה. מאופיין בטעם חזק ודומיננטי. השמן נפלא לשילוב בחומוס, טחינה, לבנה וכל מאכל בו שמן הזית הנו שחקן ראשי ליצירת החוויה הקולינרית.

השמנים של Olea essence מגיעים במארז פח ייחודי המאויר על ידי הצייר היהודי השוויצרי, דני רובינשטיין המתמחה בציורי תנ”ך. האיור כולל את דוד המלך מנגן על רקע ענפי הזית ומבוסס על הפסוק: “ולקח דוד את הכינור, וניגן בידו” (שמואל א, פרק טז, פסוק כג)

מחיר: 186 ₪ למארז שלישיית השמנים (1200 מ”ל סה”כ (400 מ”ל כל סוג))

c665d417-e400-41ef-84a3-6b70eb563051

ויש גם מתכון:

סופגנית לחנוכה באדיבות שלומי שושן שף מתחם האירועים “תל יה” שבשרון
המתכון רלוונטי ל-30 סופגניות בינוניות  

7 כוסות קמח (1 קילו)
2/3 (שני שליש) כוס סוכר
1 כוס מים (לא קרים)
1 שקית  + משפר אפיה (משפר לא חובה)
5 ביצים
2 חלמונים (הצהוב)
100 גרם מרגרינה (בטמפרטורת החדר – חשוב) חתוכה לקוביות – (אם רוצים חלבי לשים חמאה במקום)
1 כפית מלח 
2 כפות ברנדי או רום לבן

אופן ההכנה: 

תחילה מנפים את הקמח לאחר מכן שופכים לתוך מיקסר עם וו לישה את הקמח המנופה, מים, שמרית והסוכר, ולשים במהירות איטית. לאחר כ- 4 דקות של לישה מוסיפים לתערובת את הביצים והברנדי. לאחר 4 דקות מוסיפים את קוביות המרגרינה (החמאה) ובסוף את כפית המלח. נותנים למיקסר להמשיך ללוש עד לקבלת בצק חלק ויפה. מכניסים את התערובת לקערה גדולה, מכסים בניילון מקומח, ממתינים להתפחה במשך שעה עד שעה-וחצי, להכפלת נפח הבצק. לאחר ההתפחה יש להוציא את האוויר מהבצק ולהמתין להתפחה חוזרת – אך הפעם ההתפחה תהיה במקרר כשעה עד שעתיים. לוקחים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-כ 30 חתיכות, לוקחים חתיכת בצק לידיים ומהדקים היטב לצורת כדור ומגלגלים בשתי ידיים כדור בגודל כ-6 סנטימטר. את הכדורים מניחים על משטח משומן או מקומח בהפרש של 5 סנטימטר מאחת לשנייה (שיהיה רווח גדול ולא ידבקו בזמן התפיחה). למניעת התייבשות מברישים אותם במעט שמן או לכסות בניילון גדול, ממתינים עד להכפלת הנפח (שעה עד שעה וחצי, לפעמים יותר תלוי בטמפרטורת החדר).


שלב הטיגון:
לאחר הכפלת הנפח יש לחמם שמן עמוק בלהבה מתחת להבה בינונית (אסור שהשמן יהיה רותח כמו בצ’יפס), מרימים את הסופגניות מהמשטח המשומן בעדינות רבה. מכניסים לסיר בעדינות כאשר הצד העליון הנפוח נכנס כשפניו אל תוך השמן (צריך להיות בעבוע קל מאד סביב הסופגניה, אם יש בעבוע ישר עם כניסת הסופגניה לשמן, יש להנמיך את הלהבה). לאחר הזהבה (כ-2 דקות) שרואים את הפס הלבן בסופגניה הופכים, וממתנים שוב כ-2 דקות. 

קרם שוקולד למילוי

חומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה 
150 גרם (חבילה וחצי) שוקולד לבן שבור לחתיכות 
מקל וניל או 
5 כפות סוכר

אופן ההכנה
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ומניחים בצלחת. מחממים סוכר ושמנת בסיר בינוני על אש בינונית – עד שנוצרות בועיות קטנטנות. בוחשים מדי פעם – לא מגיעים לרתיחה. מכבים את האש. מוסיפים את קוביות השוקולד לשמנת החמה ומתחילים לבחוש במרץ, עד לקבלת קרם סמיך ואחיד. בהתחלה נדמה כאילו השוקולד ממש מתפרק או הופך למין מסטיק – לא להתייאש: אחרי כמה דקות של בחישה השוקולד מתאחד לתוך השמנת. אפשר לצפות את השוקולד בחלקו העליון או למלא את הסופגנייה.

מילוי קרם תות

קרם תות למילוי:
סלסלת תות שדה
300 מ״ל שמנת מתוקה
חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
30 סירופ סוכר

אופן הכנה
שוטפים ומייבשים את חבילת התותים לאחר מכן טוחנים בעזרת בלנדר סטיק את חבילת התותים עד לקבלת מחית ומניחים בצד. מקציפים במיקסר את השמנת והפודינג עד קבלת תערובת אחידה ומוסיפים את מחית התותים וממשיכים לערבב עד שנוצרה תערובת אחידה מכניסים את התערובת לשק זילוף עם צנטר למילוי וממלאים את הסופגנייה

 

IMG-20151117-WA0005

 

תגובות

להשאיר תגובה