חורף, קיץ, אביב, סתיו – השקשוקה היא ארוחת בוקר מושלמת בכל עונה ובכל מצברוח. היא תמיד מנחמת ומעניינת, גם אם מדובר בשקשוקת העגבניות המסורתית הקלאסית, על אחת כמה וכמה כשהיא מוגשת בגרסאותיה היצירתיות. הנה כמה טובות במיוחד

יצירתיות מתפרצת

בבנדיקט, מסעדת ארוחות הבוקר, מציעים לא פחות משמונה סוגי שקשוקות, שמוגשות עם חלה טרייה מהמאפייה במקום. בתפריט תמצאו בין השאר שקשוקה צהובה – שתי ביצים עלומות על פולנטה תירס, בייקון צלוי, תירס צרוב ושמן בצל ירוק, מוגש עם חלפניו כבוש ועגבניות מרוסקות (69 שקל), שקשוקה לבנה – שתי ביצים עלומות על קרם ארטישוק ירושלמי, מוגש עם ראגו של ארטישוק ירושלמי ופטריות ביין לבן, צ’יפס וארטישוק ירושלמי (69 שקל), וואבוס ראנצ’רוס – שתי ביצים בתבשיל עגבניות מעושנות פיקנטיות ובשר בקר מקסיקני, מוגש עם גבינה בסגנון מקסיקני, אבוקדו ושמנת חמוצה לצד נאצ’וס (68 שקל) ושקשוקה טבעונית – תבשיל עגבניות עם חציל קלוי, כדורי פולנטה ו”גבינת” חלומי טבעונית צרובה בגריל (72 שקל). התפריט מוצע במסעדות בנדיקט ברחבי הארץ.

בנדיקט – טלפון: 03-6868657

 

המנה הירוקה

בקומת הכניסה של מלון 65, מלון הבוטיק החדש מבית רשת מלונות אטלס בלב שדרות רוטשילד, ממוקם Café 65. המקום רחב הידיים עם המרפסת הצופה לשדרה מציע מזנון מגוון, ססגוני ואלגנטי שאליו נלווית מנה אישית לבחירה מתוך התפריט. המזנון מושתת על סלטים טריים, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, מבחר לחמים ולחמניות, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים ומיצים טריים. בהזמנה לשולחן, מוזמנים האורחים לבחור מנה חמה אישית כדוגמת שקשוקה ירוקה – שתי ביצים המונחות על תבשיל עשיר של מנגולד, תרד ויוגורט עזים חמצמץ. ארוחת הבוקר מוגשת בימים ראשון עד חמישי בין בשעות 13:00-6:30 ובימים שישי ושבת עד השעה 14:00. מחיר: 115 שקל.

קפה 65 – כתובת: שדרות רוטשילד 65, תל אביב

קלאסית מעודנת

בביתא קפה מציעים שקשוקה קלאסית מעשה ידיה של השפית איילת לטוביץ אשר רקחה את הגרסה שלה למעדן הים תיכוני אשר מוכר לכולנו בגרסה זו אחרת מביתו. המנה מחברת בין שלל עגבניות שבושלו לתבשיל עגבניות סמיך עם תערובת עשבי תיבול ומעליהם שתי ביצים, כל זאת מוגש במחבת לוהטת לשולחן לצד לחם שאור טרי, חמאה וזיתים. מחיר: 58 שקל.  

רשת ביתא קפה – אתר: http://www.betacaffe.co.il/Snifim

כמו טיול ביער

בקלארו מציעים שני סוגי שקשורה לבחירה: שקשוקה ירוקה עם תרד, קישואים, פטה, צנוברים, יוגורט ועשבי תיבול לצד חלה טרייה (64 שקל) ושקשוקה פטריות ראגו עם פטריות יער, ביצה עלומה, פרושוטו צוואר וגרגיר נחלים לצד בריוש (68 שקל). המטבח של קלארו הוא farm to table, כאשר כל מנה בתפריט הבראנץ’ ובתפריט המסעדה מבוססת על תוצרים חקלאיים: זנים שונים של ירקות, פירות ואף גבינות בוטיק. המטבח במקום ים תיכוני עם השראה מארצות אגן הים התיכון: ספרד, צרפת, איטליה, טורקייה, יוון, לבנון וישראל. בתפריט הבראנץ’ הושם דגש מיוחד על חומרי גלם עונתיים ממיטב התוצרת המקומית בלבד, כאשר מנת הדגל היא “מגש ארוחת בוקר זוגי” הכוללת סלט ירקות שוק, סלסלת מאפים הנאפים במקום, בריושים נימוחים, מאפים מתוקים עם נטיפי שוקולד לבן, לחמים מלאים, ביצים לבקשה, פרוסות של פורל מקומי מנחל דן ורוד כבוש במקום, גבינת עזים ועוד. המקום פתוח בימים שישי ושבת בשעות 12:30-9:00.

קלארו – כתובת: רחוב הארבעה 23, פינת דוד אלעזר, תל אביב. טלפון: 03-6017777

בשר ופירות ים

תפריט הבראנץ’ החדש של קנדינוף מפגיש בין היפואי לים תיכוני ומשלב מנות הנסמכות על טעמים יפואיים בשילוב חומרי גלם מקומיים ותוצרת מהשווקים הסמוכים. הארוחה נפתחת עם מגש יפואי ובו סלטים ומטבלים לצד סלסלת לחמים עשירה הכוללת חלה טרייה, פיתה זעתר, בייגל ולחם מחמצת כהה. לצדו מוגשת מנה עיקרית לבחירה המציגה טוויסט עדכני למנות בראנץ’ קלאסיות. בשקשוקות שמוגשות תמצאו שקשוקה פירות ים שרימפס וקלמרי בטמפורה, מולים ומיקס עלים (95 שקל) ושקשוקה חציל תבשיל עגבניות, בשר חציל וביצים רכות (75 שקל). התפריט מוצע בימים שישי ושבת בשעות 16:00-11:00.

בית קנדינוף – כתובת: רחוב הצורפים 14, יפו. טלפון: 03-650-2938

באדום או בירוק

גם במסעדת קלמטה היוונית שביפו מציעים שני סוגי שקשוקות בתפריט ארוחת הבוקר שמוגש שם בסופי השבוע אל מול הנוף המרהיב של הים התיכון שנשקף מהחלון הענק שם. מעבר לחגיגה היוונית שהיא הבסיס לכל ארוחת בוקר שם (שמחירה 46 שקל), ניתן להזמין גם שקשוקה אדומה המבוססת על עגבניות טריות וגמבה חרוכה או שקשוקה ירוקה על בסיס תרד עם נגיעות אגוז מוסקט ומעט שמנת (בתוספת 34 שקל). ארוחת הבוקר מוגשת במקום בימים שישי ושבת בשעות 13:00-9:00.

קלמטה – כתובת: כיכר קדומים 10, יפו העתיקה. טלפון להזמנות: 03-6819998

כמו בבית

בביסטרו בראון מגישה השפית מיכל לוי מעדנים בעלי אופי של מטבח מקומי אישי. בין מנות הבוקר והבראץ’ מוגשת במקום שקשוקת עגבניות עם רוטב עגבניות ביתי, בצל, פלפלים, שום, עגבניות, סלרי, פטרוזיליה ושתי ביצים אשר מוגשת לצד חלה אישית באפייה עצמית וסלט קצוץ. מחיר: 64 שקל.

בראון – כתובת: מתחםG , רחוב ניסים אלוני 10, תל אביב. טלפון: 03-544402

 

 

תגובות

להשאיר תגובה