אנחנו יודעים כבר מה אנחנו רוצים בסנדוויץ’ שלנו, להחזיק אותו בשתי ידיים ולתת ביס אחד מושלם שישביע ויענג. יכול להיות סנדוויץ’ מושחת בג’בטה ומלא רטבים נוזלים לצדדים, זה יכול להיות באן רך כמו ענן, או אפילו סנדוויץ’ סושי בצורה של משולש.

לרגל יום הסנדבי’ץ שיתקיים ביום ראשון הקרוב, הנה כמה רעיונות לכריכים הכי מדליקים 

מסעדות שף שגב משה

השף המוערך שגב משה מציע שלל סנדביצ’ים במסעדותיו ברחבי הארץ, אבל בין הבולטים והשווים שביניהם:

שניצל בחלה (“שגב קונספט” שרונה מרקט) – מטבוחה,חציל מטוגן, בצד טחינה,שיפקה, ומי שרוצה פלפל חריף מטוגן (45 ₪)

באן פילה בקר (“ניהון נו-בה” הוד השרון ) –  – פילה בקר ,אבוקדו, כוסברה חמוצים יפנים וסרירצ’ה בלחמניית באן (68 ₪)

לחם ארז

בתי הקפה והמעדניות “לחם ארז” מציעים מגוון סנדוויצ’ים בעבודת יד העשויים מלחמי מחמצת ומשלבים ממרחים, ריבות וגבינות ממיטב היצרנים הישראלים המקומיים ברחבי הארץ. בין הסנדוויצ’ים המוצעים בתפריט הרשת:

  • כריך לביבות כרישה חם  לביבות כרישה , ממרח עגבניות מיובשות , ממרח לימון כבוש , ציזיקי ופטרוזיליה (49 ₪)
  • כריך שקשוקה – שקשוקה פיקנטית מוגשת בלחמון פאן דה מי טרי , טחינה ועשבי תיבול (56 ₪)

דלי אסיאתי

מסעדת “דלי אסיאתי” בהוד-השרון שנחשבת למוסד האסיאתי המוביל באזור, מציעה מנעד רחב של סנדוויצ’י סושי ובאנים עסייסים בתפריט:

  • צ’יקן באנס – עוף בטמפורה, איולי קארי, חסה, מלפפון פריך (39 ₪)
  • סנדוויץ’ סושי טבעוני – בטטה בטמפורה, גזר, אבוקדו וקנפיו (דלעת יפנית כבושה) (39 ₪)

רובן

רשת ההמבורגרים והבשרים החמים “רובן” נוסדה על טהרת כריך ה”רובן” האמריקאי המיתולוגי, שהומצא אי שם במעדניות בניו יורק של אמצע שנות ה-20′. סוד הכריך הוא תהליך ההכנה הבלתי מתפשר אשר כולל כבישה ובישול במעשנה הייחודית של המקום. בין הכריכים המוצעים בתפריט:

  • רובן  200 -גרם סלייסים דקים של קורנדביף מעושן, חסה, בצל, כרוב כבוש, חרדל ואיולי שום. (56 ₪)
  • כריך קומות – בורגר 225 ג׳ בקומה הראשונה, קורנדביף מוקפץ עם ברביקיו ובצל בקומה השניה, איולי שום, מיונז, חסה, בצל וכרוב כבוש.  (69 ₪)

ג’אבה  

הבראסרי השכונתי “ג’אבה” הממוקם ברחוב בן יהודה פינת ז’בוטינסקי בתל אביב, מציע לקהל לקוחותיו מגוון עשיר ורחב של כריכים עשירים וטעימים:

  • כריך ארטישוק גאודה – לחמניית דגנים, ממרח ארטישוק, גבינת גאודה, קישוא צלוי, עגבניות לחות, אגוזי מלך ועלי בייבי (48 ₪)
  • כריך פועלים – חלה מתוקה עם קבב עגל עסיסי, טחינה, חסה, עגבנייה, בצל ופלפל חריץ צלוי בגריל (54 ₪)

פיתה בסטה

דוכן “פיתה בסטה” ב”שרונה מרקט” מביא לנו את הסנדוויצ’ים בדרך האהובה על הקהל הישראלי – בתוך פיתה. הדוכן מציע מגוון של פיתות עם בשרים מפנקים והן:

  • מרגז עין – מרגז יקנטי, ביצת עין ש”מתפוצצת”, קרם לימון פרש, צ’ימיצ’ורי טרי, עגבניות וטחינת הר ברכה (34 ₪)
  • אסאדו 8 – אסאדו מפורק שבושל 8 שעות במרינדה סודית, נגיעות קרם לימון, עגבניות, צ’ימיצ’ורי טרי, בצל מטוגן וצנונית קריספית (39 ₪)

פרש קיטשן

רשת בתי הקפה “פרש קיטשן” שמה לעצמה דגש על טריות חומרי הגלם, ומציעה מגוון סנדביצ’ים קלאסיים שתמיד כיף לאכול:

  • כריך מוצרלה טרייה – גבינת מוצרלה טרייה,פסטו בזיליקום איטלקי,זיתי קלמטה,עלי בייבי רוקט ועגבנייה. מוגש בלחם בירה (52 ₪)
  • סלמון בייגל – סלט של סלמון מעושן עם בצל סגול, מלפפון, שמיר ולימון. מוגש בבייגל עם גבינת שמנת ועלי בייבי (59 ₪)

צ’יצו

דוכן הסנדביצ’ים המרוקאי “צ’יצ’ו” ב”שרונה מרקט” מפיץ במשך היום והערב ריחות של אפיית הלחמים המרוקאים ממולאים בתבשילים של העדה בתוך לחמניית פרנה נימוחה ש”תחזיק” את כל המרכיבים:

  • חביבה, קציצות סלמון – קציצות סלמון, טחינה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה. *חריף! מוגש עם סלט חסה, ג’עלה ורוטב הבית. (M – 38 ₪), (L – 45 ₪)
  • עזיזה קציצות בקר – קציצות בקר, טחינה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, צלפפון חמוץ ופטרוזיליה קצוצה. מוגש עם סלט חסה, ג’עלה ורוטב הבית  (M – 40 ₪), (L – 47 ₪)

זה סושי

כבר שנים שהיא שם דבר בתל אביב כבין המובילות בסושי טרי ואיכותי עם תפריט רחב ומגוון. כאוהבי סושי סנדוויץ’ יש אינספור אפשרויות וביניהן המושחתת ביותר:

  • באן דג חם – לחמנית ענן עם נתח דג ים לבן בטמפורה, מיונז יפני וחסה. מוגש עם סלט בצלים (24 ₪ ל יח’)
  • משלושי סנדוויץ’ חם – בציפוי פנקו פריך, סלמון, גבינה מותכת ובצל ירוק. 4 יח’ (44 ₪)

תגובות

להשאיר תגובה