למסעדת “אנגוס” הותיקה יש אחות קטנה בשם “אנגוסרי”. רגע לפני שהיא נוחתת עם סניף חדש בתל אביב יצאנו לבחון את התפריט ולהבין את סוד הטעמים

מסעדת “אנגוס ” החיפאית היא כבר מזמן מוסד קולינרי, אנשים עולים אליה לרגל כדי לאכול את הנתחים הטריים על האש ולהנות מכל ביס, בתקופה האחרונה החליטו בעלי המסעדה שיש מקום לפתוח מסעדה בת והתוצאה היא “אנגוסרי” מסעדת בשרים מצויינת הממוקמת במתחם עין המפרץ המעוצבת בצורה שונה ומכילה שני מתחמים והשונים זה מזה בתכלית.

אנגוסרי היא מסעדה בעלת פוטנציאל אמיתי להפוך למקדש בשרים ולא בכדי, היא מרכביה בתפריט שלה את כל מה שקרניבורים אמיתיים אוהבים מאוד. בשר על שלל צורותיו בטעמים משובחים שמשאירים הרבה מקום לביקור נוסף.

הגענו לשם בשלהי החום של יום שבת בצהריים, המתחם עצמו המה אנשים שבאו לשוק שנמצא בסמוך והמסעדה עצמה הייתה עמוסה, בצד האחד מסעדה שבה תוכלו למצוא בשרים בכריכים והיא מתאימה בדיוק למי שאין לו זמן להתברבר על מנה ראשונה שניה ושלישית ובצד השני מסעדת בשרים לכל דבר שבה תוכלו לקבל שירות ממלצרית שתגיש לכם הכל לשולחן ואפילו תמליץ על מנות מצויינות.

אנחנו ישבנו ורגע אחרי ניגשה אלינו קארין, המלצרית שלנו שמעתה תלווה אותנו בבחירות ותהפוך את החוויה לנעימה יותר, התפריט הוגש אבל אנחנו התעקשנו על המלצות ובסופו של דבר לקחנו את קבקבוני האנגוס על מצע עגבניות על האש ובצלים חרוכים שהייתה נפלאה. מיקס הטעמים שהרכיבו את המנה היה מושלם, הקבבונים הוגשו במידה הנכונה והיו מתובלים בדיוק במידה, העגבניות על האש היו נימוחות והבצלים נאכלו בתיאבון רב, המנה השניה שהוגשה לשולחן הורכבה מנתחי בקר מעושנים, חתיכות ארטישוק ועגבניות שרי על האש והייתה מצויינת גם כן. חשוב לציין שהבשר עצמו טרי ומובחר בעיקר משום שהבעלים מגדל את הבקר והבשר מגיע ישירות מהחווה למסעדה, מה שגם מוזיל את העלויות ומציע מחירים אטרקטיביים מאוד.

ספייסי בורגר המבורגר חריף במיוחד עם חלפיניו באנגוסרי צילום אלישבע וויל

למנה העיקרית בחרנו בשני נתחים, בן זוגי לקח סטייק סינטה במשקל של 300 גרם בתוספת צ’יפס מתובל. הסטייק היה עשוי בדיוק במידה, נימוח, טעים ועסיסי, הצ’יפס שהוגש עם המנה היה טעים מאוד אבל עם זאת מיותר, מנה של בשר היא מנה של בשר וכשהבשר כל כך טוב אין צורך בחברים לשולחן לצידו. אני בחרתי בנתח אוסובוקו על העצם שנזל בעסיסיות מהעצם והיה פשוט מושלם, הוא הגיע עם סלט קולסלאו ברוטב אנגוס מתקתק שהוגש עם עלי נענע מעל שיצרו טעם דומיננטי מאוד לסלט, כמו במקרה של הסינטה גם פה הסיפור חזר על עצמו. הבשר היה מושם ולא היה שום צורך בתוספת ליד. הסלט נשאר מיותם וחבל.

קבבוני אנגוס

אחרי כשעה סיימנו עם המנות ויצאנו חזרה לשמש הקופחת שבעים מרוצים ובעיקר מבטיחים לעצמנו לחזור עכשיו גם לסניף התל אביבי שיפתח ממש בימים הקרובים ברחוב הארבעה.

סניף אנגוסרי חדש, מתחם מסחרי עין המפרץ, סמוך לעכו, טל’: 04-6829717;

סניפים נוספים בתוך מסעדות אנגוס: אנגוסרי דיר אל אסד, מתחם קניון דבאח 04-9983647; אנגוסרי סניף חיפה, שד’ המגינים 27 טל’: 04-8626603; אנגוסרי סניף מגדל (כנרת), מתחם ויתנייה, טל’: 04-6950967; אנגסורי תל אביב- רחוב הארבעה. שעות הפתיחה של כל הסניפים החל מהשעה: 11:00 ועד אחרון הלקוחות.

תגובות

להשאיר תגובה