השבוע בני הדייג מארח את הזמר ליאור נרקיס ואשתו ספיר שרק לאחרונה פתחה בוטיק לבגדי ילדים… שחולקת עם בני את המתכון המנצח שלה לקציצות עוף וכרובית שליאור וגם הילדים אוהבים.המתכון מוגש בתוספת פחמימה אורז.

בני מברר מה המתכון הסודי של ספיר נרקיס שגורם לליאור נרקיס והילדים לשבת סביב שולחן וללקק את האצבעות.

מתכון:

  1. כרובית שלמה.
  2. חצי קילו חזה עוף טחון.
  3. כוסברה.
  4. 4 שיני שום.
  5. מלח
  6. פלפל
  7. לימון סחוט טרי.
  8. מרק עוף (כשר לפסח).

אופן הכנה:

להרתיח את הכרובית עם כף מלח עד שיתרככו לקרר ולסנן.

אחר כך למעוך עם הכף של הפירה להוסיף את העוף הטחון חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, שום, מעט קמח מצה וביצה אחת וללוש טוב טוב…

ליצור כדורים ולסגור אותם עם מחבת עם מעט שמן.

בסיר נפרד לשים כחצי מכמות הכוסברה הקצוצה, לימון סחוט, שום, חצי כוס מים, מעט שמן (כף), מלח, מרק עוף והביא לרתיחה.

לאחר הרתיחה להוריד ללהבה נמוכה ולהכניס את הקציצות ולבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה…

לבני רק נותר לאחל לכל עם ישראל  ברכת חג  שמח שלוחה אליכם,מלא אור, שמחה, בריאות ואושר –
לכם ולבני ביתכם

רשת המסעדות “בני הדייג” בבעלותו של איש העסקים בני רבה (כיום בן 63), קנתה ביושר את הפרסום והמוניטין שלה מאז פתח בני את המקום, בחלקו הדרומי של רציף ישן בנמל יפו, לפני כ-35 שנים ועד היום כאשר המסעדה פועלת בנמל תל-אביב האופנתי, טיילת ראשון-לציון, כפר-הים בחדרה, מרינה הרצלייה וטיילת נתניה (מלון איילנד) תוך שימת דגש לקו המנחה של הרשת ולמה שהישראלים אוהבים: שפע.

תגובות

להשאיר תגובה