אחרי כל ארוחות החג וסוף השבוע, הגיע הזמן לקחת פסק זמן מבישולים ומנות כבדות, לטובת כריכי בריאות מפנקים שיכולים להיות לארוחה שלמה. משהו קליל, מרענן, משביע וטעים, שכיף לאכול בבית או לקחת לדרך.

חשוב להבין, הבסיס לכל כריך מושלם הוא הלחם! החדשות הטובות הן שכריך בריא יכול להיות גם טעים, אם רק בוחרים בלחם הנכון. אני ממליצה לכם על כריכים מלחם דגנים, שיפון או כוסמין שעשויים ממחמצת שעור ולא משמרים. חפשו את הלחמים הטובים במאפיות בוטיק ולא בין מדפי הסופר, שם תמצאו בדרך כלל חומרים משמרים וחומרי גלם נחותים.

מלבד הלחם עצמו, חשוב להוסיף לכריך מגוון ירקות, למרוח ממרח בריא כמו חומוס בייתי, גבינת קשיו או פסטו שמכינים לבד, ואז מתקבל כריך שהוא ארוחת צהריים משביעה ומספקת במהלך יום עבודה או יום לימודים.

אם כריך אחד לא מספק אתכם, במקום להוסיף כריך נוסף, אני ממליצה להוסיף קופסא עם מגוון פינוקים בריאים כמו אגוזים, מעט צימוקים ותמרים, פירות טריים וירקות חתוכים.

כריך טופו בלחם כוסמין:
רכיבים לכריך אחד:

  • 2  פרוסות לחם כוסמין מלא
  • 2 פרוסות טופו בעובי 1 ס"מ
  • חופן פטריות שמפניון פרוסות
  • 1 כף טחינה גולמית משומשום מלא
  • 2 עלי חסה
  • חופן עלי כרוב סגול חתוכים
  • 2  פרוסות עגבנייה חצויות
  • 1/4  בצל סגול פרוס

למרינדה:

  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס תמרי/ סויה
  • מעט אבקת שום

אופן ההכנה:

  • משרים את הפטריות והטופו במרינדה
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 10 דקות

הרכבת הכריך:

  • מורחים טחינה גולמית על שתי פרוסות הלחם
  • מסדרים את הירקות ומעליהם מניחים את הטופו והפטריות
  • נועצים קיסם ומגישים באהבהHealthy vegan sandwich with wholewheat bread

כריך ירוקים בלחם דגנים: רכיבים לכריך אחד:

  • 2  פרוסות לחם דגנים מלא
  • כף ממרח פסטו ירוקים וקשיו
  • 1/4  בצל סגול פרוס
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
  • חופן עלי כרוב סגול חתוכים
  • 2  עלי חסה
  • 1/2  מלפפון פרוס
  • חופן ירוקים: רוקט, ארוגולה, בייבי, בזיליקום, נענע, נבטים וכו'

הרכבת הכריך:

  • מורחים פסטו על שתי פרוסות הלחם
  • מסדרים את הירקות החתוכים
  • סוגרים, עוטפים במפית נייר ואוכלים בהנאה

 

לעוד כתבות, טיפים ועצות לחיים בריאים, כנסו לבלוג שלי naturetali.com

תגובות

להשאיר תגובה

*הכנס את הקוד בתמונה כדי לשלוח תגובה