עשרים ותשע שנה חלפו מאז אוגוסט 1988, אז הוקם בית הקפה "רביבה וסיליה", מוסד האפייה בסגנון צרפתי ומחוז האירוח המוקפד, שלא נראו כמותו בארץ קודם לכן.

אינספור מאפים ותבשילים עברו במטבח של בית הקפה הקטן שברמת השרון, שהספיק להתרחב בעשורים האחרונים לרשת שסניפיה הפכו מוקד עליה לרגל לחובבי איכות, טעם ושיק.

לסניף במתחם G צמרת שבתל אביב יש מעדנייה, מלבד בית הקפה ולאחרונה התווספו גם פיצרייה ביתית שמזכירה את בתי המאפה הקטנים ברחובות הווסט ויליג' בניו יורק, ובר קוקטיילים צבעוני ואקזוטי שמציע תפריט אוכל אקלקטי לצד קוקטיילים צוננים המוגשים במרפסת הכי פוטוגנית בעיר.

בערב יום חמישי פקדנו אחותי ואני את בר הקוקטיילים. השעה הייתה תשע בערב, המוזיקה הייתה שמחה וקופצנית, האווירה שיקית ונינוחה, המלצרים אדיבים והאוויר של חודש אוגוסט חם ולח אך נסבל.

image2

 

בהמלצת המלצר שלנו הזמנו שני קוקטילים פירותיים במתיקות עדינה, האחד ג'י פאשן (וודקה, מחית פסיפלורה ומיץ לים, תפוזים ואשכוליות) והשני, דון סיטרוס (אפרול, דון חוליו, מנגו, לימון ותפוז).
שני המשקאות היו תענוג לכל החושים בזכות צבעוניות אקזוטית בגווני צהוב וכתום, טעם מתקתק עדין וניחוח קיצי נהדר.

עוד בתפריט הקוקטילים תמצאו גארדן (אפרול, טנקרי ג'ין, צינזאנו ביאנקו ופיבר טרי ביטר), אפרול שפריץ (אפרול, יין מבעבע ותפוזים), דקירי (פלנטיישן רום, ליים וסוכר), אוזו רוזטה (אוזו 2, סירופ שקדים ולימון) ועוד רבים וטובים שהתאגדו לכדי מניפת קוקטילים מפתה.

מחיר הקוקטילים כולם 42 ש"ח, בהחלט תמורה הולמת למחיר וכשאלה נלגמים לצלילי מוזיקה נעימה המאפשרת לגלג שיחה נינוחה באוויר הפתוח תחת עצים, צמחיה מטופחת וקקטוסים המשתלבים נהדר בנוף האורבני, החוויה נהדרת, לא פחות.

לצד הקוקטיילים התפנקנו על מנות המקום (התפריט שונה מזה המוגש במסעדה): קלחי תירס מתוק בפפריקה וגבינת גרוייר (32 ש"ח לשני חצאי קלחים), ירקות חתוכים גס עם גבינה צ'רקסית בליווי ברוסקטה (42 ש"ח), עראיס טיל – שני חצאי פיתה במילוי בשר בקר, סלסת עגבניות ובצל עם טחינה (42 ש"ח) ופיצה מרגריטה מהפיצרייה הביתית הסמוכה (54 ש"ח), שהומרה לבקשתנו לפיצה נטולת גבינה ועם מגוון נאה של ירקות ותוספות. המנות לא זולות בכלל ועם זאת נהדרות בזכות חומרי גלם טריים, תיבול עדין ומידת עשייה נכונה ומדויקת. בהחלט חוויית קיץ מומלצת לאלו שמעדיפים בילוי איכותי גם כשהם בג'ינס וטי שירט, על פני מקום שמציע אלכוהול זול ואוכל בינוני.  

image3

לקינוחים, לצערנו, לא נותר לנו מקום ורק חלפנו על פניהם במבט מתנצל בדרך החוצה. הם נחו באלגנטיות תחת ויטרינת זכוכית, אסטטיים, מוקפדים ומלאי תשוקה, בדיוק כמו בר הקוקטילים הצבעוני הזה.

רביבה וסיליה ניסים אלוני 10, G צמרת, תל אביב, טלפון להזמנת מקום 03-5466090. שעות פתיחה, תפריטים וכתובות כל הסניפים באתר www.revivaandcelia.co.il

הכותבת הינה עיתונאית, בלוגרית ומאמנת לאורח חיים בריא. לבלוג של נייצ'ר טלי  naturetali.com

תגובות

להשאיר תגובה

*הכנס את הקוד בתמונה כדי לשלוח תגובה