האם ישראל נהפכה למעצמה קולינרית? אם נשפוט לפי התפוסה במסעדות, כמות תוכניות הבישול, החקלאות הישראלית שהתקדמה ושיפרה את איכות חומרי הגלם, סדנאות האפייה, זירת האוכל התוססת במיוחד באינטרנט, חנויות כלי המטבח והמטבחים הביתיים שמשתכללים אז התשובה היא שכן !!!

המטבח הישראלי העניק לאוכל של ימינו ערך מוסף, רוב השפים מבשלים כיום את האוכל שלהם עם כל המוטיבים מהמטבח האתני מבית אמא, תוך כדי שימוש נבון ומשכיל במטבח העילי ומצליחים לעשות זאת היטב בגלל חומרי הגלם הטובים, כלי הבישול המתקדמים והתובנות החדשות של השפים.

איגוד השפים הישראלי יוזם גם השנה כמיטב המסורת את אליפות ישראל לשפים לשנת 2018, במטרה להכתיר את הכישרון הקולינארי הבא.האליפות שפתוחה לכל השפים, מכל תחומי הקולינריה, תתקיים בדן גורמה תל אביב בתאריך ה- 10/4 בין השעות 12:00-19:00 . במסגרת התחרות יציגו השפים ארוחה מלאה המבוססת על מנות ביניים, עיקרית וקינוח עליהן ישפטו ויקבלו ניקוד.

התחרות "אליפות ישראל לשפים" שמתקיימת כבר כמה שנים והפכה למסורת בענף תארח השנה גם שופטת בינלאומית מרומניה, יוליה דרגוט, שמגיעה לשפוט מטעם איגוד השפים העולמי לצדם של נבחרת שופטים ישראלית המורכבת מהשפים: השף שלום קדוש יו"ר נבחרת השופטים, השף משה כץ, השף איל לביא, השף ניר צוק, השף גיא פרץ, השף דוד ביטון, השף ג'קי חזן, הקונדיטור דודו אוטמזגין ושופטים מקצועיים מטעם איגוד השפים הישראלי המחזיקים בתואר שופט בינלאומי מטעם איגוד השפים העולמי .

הזוכה באליפות השפיים לשנת 2018 יוכתר כשף המוכשר ביותר לשנת 2018 ויוזמן להצטרף לנבחרת השפים של ישראל לאליפות העולם בלוקסמבורג בנובמבר 2018.

מאחורי היוזמה של אליפות השפים עומדים השף חי שוורץ יו"ר איגוד השפים הישראלי וגבי פנחסוב. האירוע יוצא לדרך בחסות חברת מילניום ארקוסטיל המציעה מגוון מוצרים לשף המקצועי ושף הביתי ובהפקת מועדון שף קלאב ישראל .

תגובות

להשאיר תגובה

*הכנס את הקוד בתמונה כדי לשלוח תגובה